Phil Spencer: "Helldivers 2 helpt niemand door niet op Xbox te verschijnen"

News
vrijdag, 16 februari 2024 om 13:30
helldivers 2f1707487642
Xbox gaat games brengen naar de consoles van de concurrenten. Andersom zal dat alleen niet gebeuren. Phil Spencer snapt alleen niet zo goed waarom en neemt Helldivers 2 als voorbeeld.
Er gingen al een lange tijd geruchten, maar tijdens de officiële Xbox podcast hebben Phil Spencer, Sarah Bond en Matt Booty bekendgemaakt dat er inderdaad Xbox games geport zullen worden naar de PlayStation en Nintendo consoles. In eerste instantie zullen vier games de overstap maken, maar daar zullen grote exclusives als Starfield en Indiana Jones and the Great Circle niet onder vallen.
Spencer verwacht niet dat de concurrentie dezelfde methode gaat hanteren. Maar in een interview met Game File van Stephen Totilo laat de Xbox-baas weten dat hij niet goed de redenering snapt waarom sommige titels exclusief blijven.

“Ik moet zeggen dat als ik naar een spel als Helldivers 2 kijk - en het is een geweldig spel, complimenten voor het team dat het op PC en PlayStation uitbrengt - ik niet precies weet wie er in de industrie mee geholpen is dat het niet op Xbox is.”

Verandering voor de industrie?

Volgens Spencer is er een ‘legacy’ op het gebied van console gaming om games exclusief te houden voor één platform. “Wij doen hetzelfde.” Toch hoopt de topman dat daar verandering in kan komen.
De release van Helldivers 2 doet het ondertussen erg goed, mede dankzij de gelijktijdige release op PC. De voorzitter van PlayStation wil dan ook meer inzetten op PC releases.