Verstappen in zijn nopjes na eerste testdag: "Verrast hoe snel de auto is"

News
donderdag, 22 februari 2024 om 10:30
max verstappen pre season test bahrein 2024f1708590880
Gisteren was het tijd voor de eerste testdag voor het nieuwe F1-seizoen. Max Verstappen eindigde bovenaan en de drievoudig wereldkampioen was meteen verrast hoe snel de nieuwe auto is.
Voordat het tijd is voor het nieuwe F1-seizoen, is het daarvoor altijd eerst tijd voor de pre-season test. Teams krijgen drie dagen de tijd om hun auto zo goed mogelijk voor te bereiden op het seizoen en proberen om zoveel mogelijk data te verzamelen op de baan.
Wat dat betreft ging het op de eerste testdag goed bij Red Bull Racing. Voor het team wist Max Verstappen namelijk 143 rondes te rijden in de nieuwe RB20 - het meeste van alle teams. En hij was daarnaast ook nog eens de snelste op de baan. Op Verstappen.com laat de Nederlander weten erg in de nopjes te zijn met de nieuwe auto.

“We konden heel veel ronden rijden, en met de auto konden we best wel veel dingen uitproberen dus ik ben erg blij in het algemeen. De eerste paar ronden ben je verrast hoe snel deze is ten opzichte van al het andere. En ja, ik had veel plezier vandaag. Ik was erg blij met hoe de auto reageerde, de balans was erg goed.”

Teken aan de wand?

Normaal is altijd de regel dat je niet veel kan aflezen aan de rondetijden bij een pre-season test. Teams rijden namelijk allemaal hun eigen programma met motorstanden, hoeveel brandstof, verschillende banden en soms wordt er niet eens vol gas gereden. Toch is de verwachting in de paddock dat Red Bull Racing weer een grote voorsprong heeft.
Het verschil met de snelste tijd van Verstappen en de nummer twee, Lando Norris van McLaren, was namelijk behoorlijk groot. Daarnaast verscheen er ook een grote glimlach op het gezicht van Gianpiero Lambiase toen Verstappen de snelste ronde neerzette, die zijn enthousiasme niet kon onderdrukken.

Populair Nieuws