‘Voormalig Activision-baas wil TikTok kopen’

News
maandag, 11 maart 2024 om 16:30
tiktok 5323005 1920f1600075938
Door banden met de Chinese overheid is TikTok niet onomstreden. Naar verluidt heeft een eveneens controversiële persoon interesse om de nieuwe eigenaar van het platform te worden. Voormalig Activision Blizzard-CEO Bobby Kotick zou het platform namelijk willen kopen.
Het kan zijn dat er veel moet veranderen achter de schermen van TikTok. Het platform is al een tijdje omstreden, omdat het onder moederbedrijf ByteDance zou kunnen spioneren namens de Chinese overheid. Nu ligt er in Amerika wetgeving op tafel die TikTok zou kunnen dwingen om een Amerikaanse eigenaar te vinden als het niet verbannen wil worden uit de VS.
Naar aanleiding van die wet zou voormalig Activision Blizzard-CEO Bobby Kotick onlangs een mede-oprichter van ByteDance, Zhang Yiming, benaderd hebben om zijn intentie uit te spreken het platform te kopen. Dat is geen goedkope onderneming. TikTok kost naar schatting honderden miljoenen dollars, meldt The Wall Street Journal (via Eurogamer).
Kotick zou dan ook niet de enige geldschieter zijn. Hij zou het plan hebben besproken met verschillende andere topmensen in de tech-wereld. Onder andere Sam Altman, de CEO van ChatGPT-maker OpenAI, zou door Kotick benaderd zijn.

Bobby Kotick zelf ook controversieel

Bobby Kotick is net weg bij Activision Blizzard en was daar misschien wel net zo controversieel als TikTok. Onder hem was er een giftige werkomgeving, waarin met name veel vrouwelijke werknemers zich onveilig voelden, iets waar Kotick naar verluidt van wist en niets aan deed. Ook zou hij zich met verschillende games bemoeid hebben, waar die games meestal niet beter van werden.