TikTok wil dat gebruikers langere video's gaan maken

News
donderdag, 07 maart 2024 om 8:00
tiktok 5323005 1920f1600075938
TikTok staat al sinds het begin bekend als een social media-platform voor korte video’s. Maar het bedrijf wil juist dat gebruikers nu langere video’s gaan maken.
Het is geen geheim dat TikTok een enorm succes is, met name onder de jongere generaties. De grootste pijler hoe succesvol het platform is, is hoe andere grote techbedrijven hebben geprobeerd om de formule van TikTok over te nemen. Zo is Instagram gaan focussen op korte video’s met Reels, evenals YouTube met de zogeheten Shorts.
Maar TikTok wil niet langer alleen bekendstaan als het social media-platform voor korte video’s. Het is namelijk ook mogelijk om langere video’s te posten, hoewel veel gebruikers dat niet weten. Of daar bewust geen gebruik van maken, omdat anderen juist op zoek zijn naar korte video’s om snel doorheen te kunnen scrollen. Niet iedereen wil ineens een video helemaal bekijken die langer dan een minuut duurt.
Om gebruikers te motiveren langere video’s te maken, is TikTok eerder een beta gestart met het Creativity Program. Content creators die langere video’s posten, konden daarmee geld verdienen. Nu heeft TikTok aangekondigd dat het programma, dat invite-only was, nu officieel is gelanceerd en beschikbaar is voor iedereen die zich aanmeldt.

Hogere betalingen voor content creators

Eerder heeft TikTok al een programma gelanceerd voor content creators, waarbij het niet uitmaakte hoe lang de video’s duurden. Dat programma is alleen al in november stopgezet door het bedrijf.
Daarnaast waren er ook klachten van content creators dat video’s te weinig opleveren. Zo zouden ze slechts een paar dollar verdienen op video’s die miljoenen views trokken. Met het nieuwe programma belooft TikTok dat het zal zorgen voor hogere betalingen voor content creators.