Zorgt U2 toch nog voor ontslag Red Bull-teambaas Christian Horner?

News
maandag, 11 maart 2024 om 17:00
christian horner max verstappen gp bahrein 2024f1709738829
De positie van Christian Horner bij Red Bull Racing leek afgelopen week rotsvast te zijn. Maar naar verluidt wordt de teambaas mogelijk toch ontslagen door de Ierse rockband U2.
In een paar weken tijd is het altijd zo stabiele Red Bull Racing veranderd in een soap, met bijna dagelijks een nieuwe kant van het verhaal dat opduikt. Zo leek de positie van Christian Horner erg stevig bij het team, door steun van de Thaise eigenaar Chalerm Yoovidhya, die 51 procent van de aandelen in handen heeft. Met die steun zou Horner juist adviseur Helmut Marko eruit willen werken, maar dat is gedwarsboomd door Max Verstappen, die weer zijn steun voor de Oostenrijker heeft uitgesproken.
Nu zou de positie van Horner toch niet zo zeker zijn bij het team. De Thaise eigenaar zou om een aantal redenen namelijk niet meer zijn hand boven het hoofd van de teambaas houden, zo meldt F1-Insider.com. En de belangrijkste reden is zeer opmerkelijk.
De Ierse rockband U2 zou zich namelijk met de zaak bemoeien. De broer van de vrouwelijke Red Bull-medewerker die de aanklacht tegen Horner heeft ingediend, zou de schoonbroer zijn van U2-gitarist The Edge. De band zou een nummer genaamd ‘Don’t be Horny, Be Christian’ willen uitbrengen om druk uit te oefenen op Red Bull.

Boycot tegen Red Bull

Het nieuwe nummer en de gigantische aanhang van U2 zou het merk veel schade aan kunnen brengen, wat dus de belangrijkste reden zou zijn om Horner alsnog te ontslaan. Daarnaast is de medewerker van plan om juridische stappen te ondernemen, waardoor het interne onderzoek aan het licht zal komen.
En dan zijn er ook nog invloedrijke vrouwenactivisten, die oproepen tot een boycot van Red Bull op de Amerikaanse markt. Al met al zou het schandaal zorgen voor teveel schade aan de verkoop van blikjes, waardoor de positie van Horner onhoudbaar zou zijn geworden.

Populair Nieuws