Voor dit LEGO-huisdier ben je gelukkig niet allergisch

News
woensdag, 08 mei 2024 om 19:00
Er is een nieuwe LEGO-set uit de doeken gedaan. Het is er een waar kattenmensen ongetwijfeld blij van worden. Met deze set kun je namelijk een zwart-witte kat van LEGO bouwen.
Een nieuw LEGO Ideas-project heeft zijn uiteindelijke vorm bereikt. De officiële eindversie van het kattenidee van Damian Andres, ook bekend als The Yellow Brick, is door LEGO onthuld. Vanaf 1 juni kun je een zwart-witte kat in huis halen.
Deze set wijkt flink af van de originele LEGO Ideas-inzending. Het originele model moest namelijk een kruising tussen een siamees en een Birmaan voorstellen. Een latere toevoeging aan de pagina voor het idee was zwart-wit en dat lijkt de basis geweest te zijn voor de uiteindelijke versie, die absoluut niet lijkt op een siamees of een Birmaan.
Wanneer je de kat eenmaal in elkaar hebt, kun je hem een klein beetje aanpassen. Zo kunnen de kop, oren, pootjes en het puntje van de staart bewegen. Dat wil niet zeggen dat je de pose uitgebreid kunt aanpassen, maar de details zijn aan jou. Qua bouwtijd ben je waarschijnlijk even zoet: de set telt een ruime  1700 steentjes, dus dat kost wel een paar uur. 
De ogen en bek horen ook bij de details die je zelf kunt veranderen. Er worden bijvoorbeeld twee paar ogen meegeleverd: geel en blauw. De bek beweegt van zichzelf niet, maar er zijn twee versies van de onderkaak: één waarbij de bek netjes dicht is en één die het laat lijken alsof de kat naar je mauwt.

Nog meer LEGO Ideas-sets op komst

Deze set komt al snel uit, maar er zijn nog veel meer LEGO Ideas-sets in de pijplijn. Onlangs zijn er bijvoorbeeld twee nieuwe goedgekeurd, die waarschijnlijk over een jaar of twee in de winkel liggen. Het gaat om een kauwgomballenmachine die minifiguurtjes uitdeelt en een Mississippi-rivierboot.