Deze nieuwe LEGO Ideas-sets zijn goedgekeurd

News
vrijdag, 03 mei 2024 om 14:00
lego 708088 1280
Eens in de zoveel tijd verschijnt er een aantal LEGO-sets dat door fans is ontworpen. LEGO heeft nu bevestigd dat er twee nieuwe ontwerpen zijn goedgekeurd. Eén daarvan is gemaakt door één van onze zuiderburen.
Wanneer een LEGO Ideas-project steun krijgt van 10.000 mensen, beoordeelt LEGO of het een officiële set kan worden. Ontwerpen die die mijlpaal tussen mei en september 2023 hebben bereikt zijn in de afgelopen maanden onder de loep genomen. Van 49 sets zijn er twee gekozen.
De eerste is een Minifigure Prize Machine, een automaat die LEGO-figuurtjes in capsules uitgeeft. Het is in feite een Gachapon-machine, zoals je heel veel kunt zien. Het ontwerp heeft wel iets van een kauwgomballenautomaat. De set is ontworpen door de Belgische Rob Vangansewinkel, ook wel bekend als Goosestore.
Het andere goedgekeurde design is van Amerikaanse bodem en heeft ook een heel Amerikaans thema. De set heet Western River Steamboat. Het is een model van het soort stoomboot dat ooit veel over de Mississippi voer. De set is ontworpen door Aaron Hall, of CTDpower.

Derde LEGO Ideas-inzending heeft nog meer tijd nodig

Behalve deze twee sets, is er nog een set die overwogen wordt. LEGO is namelijk ook enthousiast over een set gebaseerd op het bekende Pixar-lampje. Maar er is nog meer tijd nodig om te bepalen of het gaat lukken om er een set van te maken. Mogelijk is er nog wat overleg met Disney nodig.
Of de Pixar-lamp een set wordt, horen we bij de volgende keer dat de uitslag van een beoordelingsronde bekend wordt gemaakt. Dat zal ergens deze zomer zijn.
In de komende weken vraagt LEGO trouwens nog input van fans. Voor de Minifigure Prize Machine worden namelijk twee nieuwe figuurtjes gemaakt. Fans kunnen stemmen over hoe die er precies uit komen te zien. Wanneer die stemming precies loopt is nog niet bekend.

Populair Nieuws