LEGO-fans kunnen binnenkort twee wereldberoemde meesterwerken bouwen

News
woensdag, 08 mei 2024 om 11:00
Dankzij LEGO kunnen mensen zich even een architect of kunstenaar voelen. En binnenkort komen er twee nieuwe meesterwerken bij om te bouwen.
Waar LEGO vroeger bestond uit felgekleurde steentjes om een huis of auto naar eigen inzicht in elkaar te zetten, is het speelgoed de afgelopen paar decennia uitgegroeid tot een enorm uitgebreide collectie van mogelijke bouwwerken. Denk bijvoorbeeld aan de talloze samenwerkingen met bekende franchises en bedrijven, zoals Star Wars, Avatar, Marvel, The Lord of the Rings en Super Mario.
Maar LEGO heeft daarnaast ook sets toegevoegd die interessant zijn voor liefhebbers van echte geschiedenis, architectuur en kunst. Met de LEGO Art- en LEGO Architecture-lijnen kun je bijvoorbeeld de Sterrennacht van Vincent van Gogh in elkaar zetten, The Great Wave off Kanagawa van de Japanse kustenaar Hokusai of de Eiffeltoren.
Die lijnen worden binnenkort nog eens verder uitgebreid, zo heeft LEGO officieel aangekondigd. The Brothers Brick meldt dat er twee nieuwe sets aankomen, namelijk de wereldberoemde Notre-Dame en de Mona Lisa.

Stukje voor stukje in elkaar zetten

De eerste set die zal verschijnen is de Notre-Dame, die volledig LEGO Architecture 21061 Notre-Dame de Paris zal heten. De wereldberoemde kathedraal staat al sinds 1260, maar heeft in 2019 flink wat schade geleden door de brand die is uitgebroken. Vanaf 1 juni kan je het gebouw zelf herbouwen door middel van 4383 LEGO-stukjes in elkaar te zetten. Het pakket krijgt een prijskaartje van 229,99 euro en is nu te pre-orderen.
Op de LEGO Art 31213 Mona Lisa moeten we iets langer wachten. LEGO-fans kunnen namelijk in de huid kruipen van Leonardo Da Vinci vanaf 1 oktober en het beroemdste schilderij aller tijden in elkaar zetten. Het 43 centimeter hoge kunstwerk bestaat uit 1503 stukjes en wordt verkocht voor 99,99 euro. De set is hier te pre-orderen in de officiële LEGO Store.

Populair Nieuws