Volgende PlayStation exclusive lijkt naar PC te komen!

News
woensdag, 27 oktober 2021 om 15:30
sackboy a big adventuref1604330147
Er zou wel eens nog een PlayStation exclusive naar de PC kunnen komen. Op SteamDB is namelijk informatie naar buiten gekomen, dat Sackboy: A Big Adventure mogelijk naar Steam zou komt. SteamDB is een site van dataminers die de data van Steam afspeuren op zoek naar aanwijzingen.
Er is nieuwe data gevonden in de code van Steam. De data zou erop wijzen dat Sackboy: A Big Adventure naar Steam komt, waardoor deze PS exclusive ook voor de PC beschikbaar wordt.
In de data wordt niet direct gesproken over de game, maar er staat wel de codenaam Marmalade in. Dit zou de zelfde codenaam zijn die de game had toen het werd ontwikkeld voor de PlayStation 4 en 5.

Niet de enige exclusive die naar PC komt

Playstation is al langer bezig met het uitbrengen van PS exclusives naar PC, waaronder God of War. Het is dus niet vreemd als Sackboy: A Big Adventure ook naar Steam komt.
Sackboy: A Big Adventure, is ook één van de games die verscheen in de gelekte GeForce Now lijst. Dat is een lijst van Nvidia waar verschillende games in stonden voor PC, maar sommige games in deze lijst waren nooit voor PC uitgebracht.
Nvidia zei destijds dat de lijst alleen intern werd gebruikt en niet bevestigde dat de games ook echt naar de PC zouden komen. Steeds meer games op deze lijst worden alleen toch nog bevestigd.
Sony lijkt klaar te zijn met PlayStation exclusives. Steeds meer van de games worden beschikbaar gemaakt voor de PC en ook Jim Ryan, het hoofd van Sony Interactive Entertainment, heeft gezegd gefrustreerd te zijn over het feit dat de exclusives voor maar een beperkt publiek te spelen zijn.