Worden PS5 games in de toekomst niet meer exclusief?

News
maandag, 11 oktober 2021 om 9:45
horizon forbidden west 3f1622150785
Lange tijd heeft PlayStation de strategie gehanteerd om haar first party games alleen op de PlayStation consoles uit te brengen. Jim Ryan, het hoofd van Sony Interactive Entertainment, zegt nu alleen dat hij gefrustreerd is dat PS4 en PS5 games maar door zo’n beperkt publiek gespeeld kunnen worden.
De stal van PlayStation Studios bestaat uit een hele reeks aan getalenteerde ontwikkelaars die geweldige games kunnen maken. Als je die titels wil spelen, dan zal je alleen wel een PS4 of PS5 moeten aanschaffen, want Sony brengt haar games altijd exclusief naar haar eigen consoles.
Mogelijk komt daar in de toekomst verandering in. De grote baas van Sony Interactive Entertainment ergert zich namelijk aan de exclusiviteit van PS4 en PS5 games. Dat heeft hij laten weten in een interview tijdens GI Live: London. Met een exclusieve game beperkt de uitgever zich immers sterk met het aantal potentiële spelers.

PS5 games niet meer exclusief?

Volgens Ryan zijn games daarbij in het nadeel ten opzichte van films en muziek, waarbij de drempel om van die media te genieten veel lager is. Voor muziek heb je immers alleen een CD-speler of streamingdienst nodig en bij films is dat precies hetzelfde, maar dan met een DVD- of Blu-ray-speler.
Het is dan ook niet zo vreemd dat we de laatste tijd zien dat Sony games iets minder exclusief maakt. Zo zien we steeds meer grote PS4 titels verschijnen voor PC. Daardoor kunnen meer spelers genieten van titels als Horizon Zero Dawn, Days Gone en Uncharted 4: A Thief’s End. Mogelijk zullen in de toekomst grote PS5 games dan direct op PC of misschien zelfs andere platformen verschijnen.

Populair Nieuws