'Volgende Destiny 2-uitbreiding en nieuwe game Bungie uitgesteld'

News
dinsdag, 31 oktober 2023 om 10:30
destiny 2 the final shape headerf1692782487
Het lijkt erop dat Bungie iets teveel hooi op de vork heeft genomen. Naar verluidt zijn namelijk de volgende Destiny 2-uitbreiding en de nieuwe game Marathon uitgesteld.
Fans van Destiny 2 kijken met smart uit naar de release van The Final Shape. De uitbreiding vormt namelijk het slotstuk van het huidige verhaal, waar al een lange tijd naartoe wordt gewerkt door Bungie. Maar mogelijk moeten fans nog wat langer geduld hebben.
Volgens een publicatie van Bloomberg wordt de uitbreiding namelijk uitgesteld van de huidige releasedatum, 27 februari 2024, naar ergens in juni. Daarmee valt de uitbreiding ook buiten het huidige fiscale jaar van Sony, dat eindigt op 31 maart.
En volgens de publicatie gaat het ook niet alleen om The Final Shape. Bungie zou namelijk ook de release van Marathon intern hebben uitgesteld, de nieuwe game die in mei is aangekondigd door de studio. Er was nog geen releasedatum bekendgemaakt, maar Marathon zou nu pas ergens in 2025 moeten uitkomen.

Ontslagen bij Bungie

Het nieuws van het uitstel van de uitbreiding en de nieuwe game valt samen met ontslagen bij Bungie. CEO Pete Parsons heeft dat nieuws bevestigd in een bericht op Twitter. Hoeveel ontslagen er precies zijn gevallen bij de studio is niet bekend, maar volgens Jason Schreier is in ieder geval community manager en co-lead of accessibility Liana Ruppert haar baan kwijt.
Bungie is niet de enige studio die medewerkers heeft moeten ontslaan dit jaar. Eerder vielen er al ontslagen bij Xbox, CD Projekt, BioWare, Crystal Dynamics, Blizzard, Riot Games, Epic Games, Team 17 en Striking Distance.