Apple onthult nieuwe MacBook Pro's met M3 chips

News
dinsdag, 31 oktober 2023 om 9:30
Het nieuwste Apple Event is achter de rug. Aan de vooravond van Halloween hield het bedrijf het zogenaamde Scary Fast-evenement. Daarbij zijn nieuwe MacBooks onthuld, die inderdaad erg snel zijn, als we Apple mogen geloven.
Wie toe is aan een nieuwe MacBook heeft binnenkort een nieuwe optie. Apple heeft namelijk nieuwe versies van de MacBook Pro onthuld. Deze maken gebruik van de nieuwste generatie Apple Silion-chips, de M3, M3 Pro en M3 Max. De chips beloven vrij hoge snelheden vergeleken met eerdere generaties.
Een MacBook Pro met M3 chipset is bijvoorbeeld tot 60 procent sneller dan de 13 inch MacBook Pro met M1 chip. De M3 Pro chipset zou 40 procent sneller zijn dat de M1 Pro. Wie gaat voor een model met M3 Max mag snelheden verwachten die 2,5 keer zo hoog zijn als die van de M1 Max en 11 keer zo hoog als een MacBook Pro met Intel-chips.
De nieuwe MacBook Pro’s zijn beschikbaar in verschillende maten, afhankelijk van de chip die je kiest. Bij de M3 Pro en M3 Max kun je kiezen voor een schermdiagonaal van 14 of 16 inch. De ‘gewone’ M3 is er alleen in een laptop met een diagonaal van 14 inch.

Wanneer zijn de nieuwe MacBook Pro’s beschikbaar?

Als je oren hebt naar één van deze laptops hoef je niet al te lang te wachten. Ze verschijnen namelijk over een week, op 7 november en kunnen nu al besteld worden. Er is ook een nieuwe kleur beschikbaar, namelijk Space Black. Alleen de varianten met M3 Pro of M3 Max chip zijn in die kleur verkrijgbaar.