Nieuwe PS5 headset en oortjes krijgen releasedatum

News
dinsdag, 31 oktober 2023 om 11:00
playstation pulse exploref1692954869
Afgelopen zomer onthulde Sony een aantal nieuwe PlayStation-accessoires. Er is een nieuwe versie van de Pulse headset onderweg en er komen nu ook Pulse oortjes. Een releasedatum hadden ze nog niet, maar die is nu eindelijk onthuld.
Over iets meer dan een maand kun je speciale PlayStation-oortjes kopen. De Pulse Exlorer oortjes verschijnen in veel markten, waaronder Nederland, op 6 december. Ruim twee maanden later, op 21 februari 2024, ligt de nieuwe Pulse Elite headset in de winkel.
Pre-orders voor deze accessoires zijn ook al snel beschikbaar. Vanaf 9 november zijn deze twee accessoires te bestellen bij PlayStation Direct en bepaalde andere retailers. Ook kun je vanaf dat moment losse PlayStation Link adapters kopen.
Die PlayStation Link-adapter is essentieel voor een grote nieuwe feature van de oortjes en de headset. Hij zorgt er namelijk voor dat je op je PlayStation draadloos lossless audio kan ervaren, de hoogst mogelijke audiokwaliteit. Hoewel de adapter los verkrijgbaar is, is hij ook inbegrepen bij de nieuwe Pulse-accessoires. Je hoeft er dus alleen één los te kopen als je er meerdere nodig hebt, of als je eerste onverhoopt stukgaat.

Veel nieuwe PlayStation-producten op komst

De Pulse oortjes en headset zijn trouwens niet de enige nieuwe PlayStation-producten die voor de deur staan. Vanaf 15 november ligt ook de draagbare PlayStation Portal in de winkel. Niet al te lang daarvoor wordt, volgens geruchten, ook de PS5 Slim verwacht.