Nieuwe Destiny 2 uitbreiding The Final Shape aangekondigd

News
woensdag, 23 augustus 2023 om 12:00
destiny 2 the final shape headerf1692782487
Fans van Destiny 2 hebben weer een nieuwe datum om te omcirkelen in hun agenda. Bungie heeft namelijk de nieuwe uitbreiding genaamd The Final Shape aangekondigd, inclusief de releasedatum.
The Final Shape wordt een uitbreiding waar al lang naar is toegewerkt. Het vormt namelijk het slotstuk in de Light and Darkness Saga, dat in gang is gezet met de eerste uitbreiding voor de originele Destiny. Het verhaal komt dus ten einde met de volgende DLC en zal de ruimte bieden voor een compleet nieuw hoofdstuk in de Destiny franchise.
Er staat ook veel op het spel in The Final Shape. De naam van de uitbreiding hint namelijk naar de visie van The Witness die die antagonist werkelijkheid wil maken: een nachtmerrie-achtige realiteit naar het ontwerp van The Witness. Het is aan de spelers om naar het hart van de Traveler te reizen en daar een einde te maken aan de War of Light and Darkness. Dat heeft Bungie dinsdag aangekondigd tijdens een Destiny 2 Showcase.
Naast het slotstuk van het verhaal kunnen spelers natuurlijk ook weer aan de slag met nieuwe goodies, van wapens en gear tot aan gloednieuwe Supers voor de subclasses.

Einde van seizoenen in Destiny 2

The Final Shape is niet alleen het einde van de Light and Darkness Saga, het wordt ook de laatste uitbreiding met de huidige structuur van content voor Destiny 2. Bungie zegt namelijk dat het zal afstappen van de seizoenen en in plaats daarvan kiest voor een episodische structuur. In plaats van vier seizoenen per jaar komen er drie grotere Episodes, met voor elke Episode drie verschillende Acts.
De eerste drie episodes die verschijnen heten Echoes, Revenant en Heresy. Die komen direct na The Final Shape en het thema voor het jaar is hoe het universum omgaat met de consequenties en nasleep van The Final Shape.
De nieuwe uitbreiding voor Destiny 2 staat gepland voor release op 27 februari 2024.