Destiny 2 maker lijkt AI te omarmen

News
woensdag, 04 oktober 2023 om 12:00
destiny 2 lightfallf1681891299
Er is steeds meer mogelijk met kunstmatige intelligentie. Er kunnen bijvoorbeeld teksten en beelden mee gegenereerd worden. Het gebruik van AI voor die doeleinden is nog wel eens omstreden, maar Destiny 2-maker Bungie lijkt het te omarmen.
Het kan zomaar zijn dat toekomstige Destiny-content voor een deel door een kunstmatige intelligentie is gemaakt. Bungie heeft namelijk een vacature geplaatst voor een lead tools engineer op het gebied van generatieve AI. Daarmee wordt AI bedoeld die bijvoorbeeld beeld of tekst kan genereren op basis van een vraag of een andere input.
Het gebruik van AI bij het maken van games en films is enigszins omstreden. Schrijvers en artiesten zijn bijvoorbeeld bang dat bedrijven gaan proberen om hen helemaal door AI te vervangen. Dat was bijvoorbeeld één van de redenen dat schrijvers in Hollywood vijf maanden hebben gestaakt en ook in de nog voortdurende acteursstaking speelt AI een rol.
Dat Bungie met generatieve AI wil werken betekent alleen niet dat de studio mensen wil vervangen. Kunstmatige intelligentie kan ook een ondersteunende rol spelen en dat lijkt de bedoeling van Bungie. De vacature (die overigens offline is gehaald, maar is bewaard door The Game Post) heeft het erover dat de workflows van artiesten, ontwerpers en engineers verbeterd kunnen worden.

Bungie niet de enige studio die met AI experimenteert

Overigens is het niet alleen Bungie die AI tot op zekere hoogte omarmt. Ubisoft heeft bijvoorbeeld een interne AI-tool om schrijvers op weg te helpen. Er zijn nog veel twijfels of AI in staat is om menselijk werk in games te vervangen. Ontwikkelaars die er eerder al mee experimenteerden liepen er tegenaan dat een quest ontworpen door AI weliswaar de juiste structuur had, maar volkomen zielloos was.