Bungie verrast met gloednieuwe multiplayer-game Marathon

News
donderdag, 25 mei 2023 om 12:00
marathon gamef1685004563
Bungie heeft een gloednieuwe game in de vorm van Marathon uit de doeken gedaan. Het betreft de terugkeer van één van de oudste reeksen van de studio die vandaag de dag bekend staat om haar Halo-reeks en de Destiny-games. Net als bij die games zal de focus van Marathon multiplayer zijn.
Bungie keert terug naar één van haar oudste reeksen met Marathon. De serie ontstond namelijk in 1994, waarna de studio werd gekocht door Microsoft tijdens de ontwikkeling van de eerste Halo-game. In een bijgevoegde post op de PlayStation Blog na de onthulling van de game tijdens de PlayStation Showcase worden wat meer details over de nieuwe multiplayer-game gedeeld.
Daar schrijft Christopher Barrett, de regisseur van de game, het volgende: "We hebben enorm veel respect voor de originele Marathon-games en wilden vanaf het begin die titels eren, zoals de mythology, het verhaal en de thema's van de wereld. Aan de andere kant is onze visie voor deze game iets nieuws. Het is geen direct vervolg op de oorspronkelijke games, maar zeker iets dat in het universum hoort en dat voelt als een Bungie-game."
Bekijk de trailer hieronder zelf!

Multiplayer-game Marathon ook naar Xbox

Wanneer Marathon precies verschijnt, is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat de game niet alleen naar PlayStation 5 komt. Hoewel Bungie sinds vorig jaar onderdeel is van Sony, werkt de studio buiten PlayStation Studios. De game komt daarom ook gewoon naar PC en Xbox Series X/S.