'Volgende Assassin's Creed game uitgesteld door Ubisoft'

News
maandag, 25 juli 2022 om 9:49
assassins creed valhalla basimf1645462174
Fans van de Assassin’s Creed reeks zitten al een tijdje de wachten op het volgende deel. Mogelijk gaat dat nog iets langer duren, want naar verluidt is de game uitgesteld door Ubisoft.
Afgelopen week heeft Ubisoft de vooruitzichten voor de kwartaalcijfers gepresenteerd. Daarbij heeft de uitgever ook een aantal opvallende mededelingen gemaakt. Eén daarvan is dat Avatar Frontiers of Pandora uitgesteld is naar 2023 of 2024, maar ook dat een ‘kleinere, onaangekondigde premium game’ is uitgesteld.
Omdat de titel nog niet is aangekondigd, is het gissen om welke game het precies gaat. Maar volgens Jason Schreier van Bloomberg is het Assassin’s Creed Rift, de komende game in de grootste franchise van Ubisoft. Het uitstel is gelukkig niet heel lang, de titel zou eerst uitkomen in februari, maar wordt nu verplaatst naar de lente van 2023. Waarschijnlijk heeft de studio iets meer tijd nodig om alles puntjes om de i te zetten.

Veel vraagtekens rondom Assassin’s Creed

Hoewel de nieuwe Assassin’s Creed game nog niet officieel aangekondigd is, lijkt er wel al een consensus te zijn wat we ervan kunnen verwachten. De meeste leakers zeggen namelijk dat het een spin-off is op Assassin’s Creed Valhalla. In de nieuwe game krijgen spelers de controle over de assassin Basim, die een grote rol speelde in Valhalla.
Of dat gerucht klopt, daar zullen we in september meer duidelijkheid over krijgen. Dan zal Ubisoft namelijk de toekomst van de franchise onthulling tijdens een presentatie. Mogelijk krijgen we dan ook meer te zien van Assassin’s Creed Infinity, een live service game waar Ubisoft aan werkt.