Avatar Frontiers of Pandora uitgesteld voor lange tijd

News
vrijdag, 22 juli 2022 om 9:19
2021 06 14 avatar 1f1680607861
Het komt niet geheel als een verrassing, maar toch is het slecht nieuws voor de fans. Ubisoft heeft namelijk besloten om Avatar Frontiers of Pandora niet in 2022 uit brengen. De game wordt uitgesteld naar 2023 of 2024.
Met de komst van een nieuwe Avatar film aan het einde van het jaar, bestond een kleine hoop dat Avatar Frontiers of Pandora nog het licht zou zien in 2022. Die hoop is nu alleen vervlogen. Ubisoft heeft in een briefing voor de Q1 omzet gedeeld dat de nieuwe game wordt uitgesteld naar 2023 of 2024. Dat is dus een stuk later dan de geplande 2022 releasedatum.
Volgens de uitgever is besloten om Avatar Frontiers of Pandora uit te stellen, omdat het bedrijf ervoor wil zorgen dat het een game aflevert die 'volledig gebruikt maakt van de voordelen van next-gen technologie'.
Frontiers of Pandora zal waarschijnlijk ook niet de enige Avatar game zijn waar Ubisoft in de toekomst mee gaat komen. In de briefing staat namelijk ook dat de titel een 'grote meerjarige kans' biedt voor de uitgever.

Grote stilte rondom Avatar Frontiers of Pandora

Avatar Frontiers of Pandora is vorig jaar tijdens de Ubisoft Forward-presentatie op de E3 onthuld. Daar werden we getrakteerd op een aantal mooie beelden, maar sindsdien heeft Ubisoft niks meer gedeeld over de game. Dat Frontiers of Pandora is uitgesteld, is dan ook niet zo heel erg verrassend.