'Marvel overweegt vervanger voor grote MCU schurk'

News
maandag, 17 april 2023 om 16:30
ant man and the wasp quantumaniaf1673354592
In het MCU zijn we gewend dat acteurs hun personages jarenlang blijven spelen. Op een paar vroege gevallen na zijn er vrijwel geen recasts geweest en lopen belangrijke acteurs niet zomaar weg. Maar het zou goed kunnen dat Marvel nu toch een belangrijke acteur gaat vervangen.
In de komende jaren moet Kang the Conqueror de grote schurk zijn in het MCU. Hij is al te zien geweest in verschillende projecten en gaat nog veel meer opduiken. Er is alleen een probleem: Kang-acteur Jonathan Majors is onlangs gearresteerd wegens mishandeling.
De advocaten van Majors beweren dat hij onschuldig is en veel ontwikkelingen rond de zaak zijn er niet. Toch lijkt Marvel rekening te houden met de mogelijkheid dat er een andere Kang moet gaan komen. Dat laat journalist Jeff Sneider terloops weten via de Hot Mic Podcast.
Tijdens de podcast komt de acteur Damson Idris (Black Mirror, Snowfall) ter sprake. Sneider geeft aan gehoord te hebben dat Idris, “het soort acteur is” waar Marvel naar zou kijken als de studio besluit afscheid te nemen van Jonathan Majors. Dat hoeft niet te betekenen dat Damson Idris in gesprek is voor de rol van Kang, maar Marvel lijkt dus in ieder geval na te denken over de kwestie Majors.

Gaat Marvel Jonathan Majors ontslaan uit het MCU?

Het is niet bekend in hoeverre Marvel serieus overweegt om Jonathan Majors te ontslaan. Volgens Jeff Sneider zit er geen beweging in de kwestie. Mogelijk wacht Marvel af hoe de mishandelingszaak verder uitpakt en wat de publieke houding tegenover Majors wordt.