SEGA neemt opvallende ontwikkelaar over voor 706 miljoen euro

News
maandag, 17 april 2023 om 11:30
segaf1651829421
Na de Activision Blizzard deal is er weer een grote overname aangekondigd. SEGA wil namelijk voor maar liefst 706 miljoen euro een opvallende ontwikkelaar overnemen: Rovio Entertainment.
Afgelopen weekend kwam The Wall Street Journal met het bericht dat SEGA ontwikkelaar Rovio Entertainment voor ongeveer één miljard dollar wil overnemen. Dat bedrag was iets te hoog, maar er zat zeker wel waarheid achter.
SEGA heeft nu namelijk officieel bekendgemaakt dat het Rovio Entertainment wil overnemen voor 706 miljoen euro. Volgens de uitgever is het een ‘vriendelijke overname’ en is de ontwikkelaar ermee akkoord, zo laat SEGA weten in een verklaring.
Dat betekent niet meteen dat de deal rond is, die zal eerst goedgekeurd moeten worden door verschillende instanties. SEGA verwacht dat de overname rond zal zijn in het tweede kwartaal van het fiscale jaar 2024.

Rovio bekend om één franchise

Rovio Entertainment maakt al games sinds 2003, maar voornamelijk in opdracht van een uitgever. In 2009 kwam het met de grote doorbraak in de vorm van Angry Birds. Sindsdien heeft Rovio zich voornamelijk gericht op die franchise, met maar liefst 24 games die zich afspelen in het Angry Birds-universum.
SEGA wil de studio dan ook overnemen voor ‘haar kennis op het gebied live service mobile games’. Met de hulp van Rovio wil de uitgever dan ook ‘SEGA’s huidige en nieuwe titels naar de globale mobile gaming-markt brengen’. Daar blijft het overigens niet bij, want Rovio wil ook verder gaan dan alleen mobile games en SEGA gaat daarbij helpen.