Sony begrijpt niets van mening VK over Call of Duty

News
donderdag, 06 april 2023 om 17:30
call of duty modern warfare 2 2022f1660316926
Het is al een tijdje spannend of Microsoft Activision Blizzard mag overnemen. Veel partijen, waaronder natuurlijk Sony, zijn van mening dat Microsoft met deze overname te veel macht krijgt. De Britse waakhond CMA lijkt sinds kort aan de kant van Microsoft te staan, maar daar begrijpt Sony niets van.
Een grote reden dat er zorgen zijn om de overname van Activision Blizzard door Microsoft, is dat Call of Duty in theorie een Xbox-exclusive zou kunnen worden. Microsoft heeft al aan meerdere bedrijven toegezegd dat zij de shooter voorlopig ook krijgen, maar sommige partijen zijn nog altijd niet overtuigd. Toch heeft de CMA onlangs laten weten dat het niet meer zo erg tegen de overname is.
Maar Sony begrijpt niets van dat standpunt. Het bedijf noemt het “verrassend, ongehoord en irrationeel” om de kant van Microsoft te kiezen, zo meldt Tom Warren van The Verge. Sony houdt zich nog altijd vast aan het argument dat Microsoft reden heeft om de PlayStation van Call of Duty te saboteren.
Het is in de afgelopen periode gebleken dat weinig spelers over zouden stappen naar Xbox om alleen Call of Duty, maar dat zou volgens Sony heel anders zijn als de shooter op PlayStation minder goed is. Dat is bovendien iets waar de “gepassioneerde, goed ingelichte en beschaafde” Call of Duty gamers zich mee bezig houden. Sony wijst erop dat de verschillende console-versies van Call of Duty in forumposts en bij Digital Foundry vaak met elkaar worden vergeleken.

Raakt Sony Call of Duty kwijt?

Momenteel ziet het ernaar uit dat Microsoft Activision Blizzard over mag nemen. De CMA lijkt er geen grote problemen meer mee te hebben en van de EU wordt verwacht dat het de overname goedkeurt. In het geval dat de overname doorgaat krijgt onder andere Nintendo ook toegang tot Call of Duty. Er ligt een vergelijkbare deal voor Sony, maar het bedrijf wil niet tekenen.

Populair Nieuws