Update - ING storing trapt de werkweek af

News
maandag, 24 april 2023 om 13:30
ING-klanten die hun bankzaken niet kunnen regelen zijn waarschijnlijk niet alleen. Er zijn namelijk problemen zijn bij de bank. Er stormen veel meldingen binnen op Allestoringen en ook de bank erkent problemen.

Update - ING storing verholpen

Als het goed is kun je weer normaal gebruik maken van de diensten van ING. De bank meldt via Twitter dat de storing voorbij is en ook op de website staat vermeld dat er geen storingen zijn. Op Allestoringen zijn nog wel wat meldingen, maar er is een scherpe daling geweest.
Oorspronkelijk bericht:
Het wil nog wel eens voorkomen dat de werkweek wordt afgetrapt met een bankstoring. Nu is het bijvoorbeeld bij ING. Sinds ongeveer 9.00 uur vanochtend komen de meldingen in hoog tempo binnen bij Allestoringen, waar er nu een nog stijgende piek is van ruim 1400.
De storing is gelukkig ook al opgemerkt door ING, zo is te zien aan de Twitter-pagina van de bank, waar veel klachten binnenkomen, en via de website van de bank. Op de pagina waar storingen worden bijgehouden staat te lezen dat het verwerken van betalingen langer duurt dan normaal. Dat geldt voor zowel particuliere als zakelijke klanten. Ook mobiel bankieren werkt niet naar behoren.

Wanneer is de ING storing verholpen?

Het wil nog wel eens gebeuren dat een storing plotseling en stilletjes verdwijnt. Het is natuurlijk te hopen dat er ook deze keer snel verbetering komt, maar dat punt lijkt nog niet bereikt. Er zijn nog geen schattingen van wanneer je weer gewoon gebruik kunt maken van alle ING diensten.
Als het niet lukt om een betaling uit te voeren, is er altijd nog de mogelijkheid om het later nog eens te proberen. Ook bij grotere storingen is het zeldzaam dat de problemen de hele dag duren. Als het goed is kun je trouwens wel gewoon betalen via iDeal en in winkels. Ook bij geldautomaten is er geen sprake van een storing.