Viaplay ziet verliezen rechten F1 niet als het einde

News
donderdag, 08 februari 2024 om 17:30
max verstappen gp singapore 2023 sparksf1695025003
De rechten voor de Formule 1 voor volgend jaar zijn weer op de markt, waardoor Viaplay de rechten mogelijk kan verliezen. Maar de streamingdienst ziet het verliezen van de F1-rechten niet als einde.
Het gaat met de Viaplay Group niet bepaald goed op financieel gebied. In 2023 werd de bekendmaking van de kwartaalcijfers meerdere keren uitgesteld, omdat ze flink in het rood zaten. Viaplay in Nederland was de enige tak samen met thuisbasis Scandinavië dat winstgevend was voor het bedrijf.
Het succes in Nederland is voornamelijk te verklaren door de rechten van de Formule 1. De koningsklasse van de motorsport in het land is enorm populair, waardoor veel kijkers een abonnement hebben afgesloten op Viaplay.
Maar mogelijk kan aan die troef een einde komen. Er wordt momenteel namelijk geboden op de rechten door verschillende partijen. Viaplay zelf wil ze behouden, maar daarnaast liggen ook Ziggo en Canal+ op de loer. Maar CEO Roger Lodewick denkt dat de streamingdienst ook kan overleven zonder F1, zo laat hij weten in een interview met GPblog.com.

“Viaplay is meer dan Formule 1. Mochten we de rechten wel verliezen, dan moeten we kijken naar sporten waarop we ons dan kunnen focussen. Ziggo heeft de Formule 1 verloren en is ook doorgegaan met andere sportpakketten.”

F1 kijken met een omweg

Recent heeft Viaplay een nieuwe regel doorgevoerd voor de Formule 1 op het platform. Voor live sportwedstrijden, zoals F1 Grands Prix, mag er namelijk nog maar op één IP-adres worden gekeken. Dan is het dus niet meer mogelijk het account te delen, waar veel mensen niet blij mee zijn.
Volgens Lodewick is het een trend die al langer gaande is in de wereld van streaming en dat Viaplay daar niet de enige in is. Bovendien wordt er ook een omweg aangeboden, aangezien abonnees van Viaplay dit jaar met hun abonnement toegang krijgen tot F1 TV Pro, de streamingdienst van de Formule 1 zelf.