Anime-fans boos op Crunchyroll na verwijderen gekochte films

News
donderdag, 08 februari 2024 om 18:00
blog header image 4f1647259861
De fusie van Crunchyroll en anime-streamingdienst Funimation is compleet. Nu blijkt alleen dat gekochte films verwijderd worden van het platform en daar zijn fans allesbehalve blij mee.
In 2022 werd een fusie aangekondigd tussen Crunchyroll en Funimation, twee van de grootste anime-streamingdiensten. Initieel bleef Funimation gewoon bestaan, maar zouden er geen nieuwe series meer worden toegevoegd. Nu is alleen het einde nabij, want de app en website zullen sluiten op 2 april 2024.
Via een verklaring heeft Crunchyroll laten weten dat het zal betekenen voor bestaande abonnees van Funimation, maar daar staat ook een opvallende mededeling tussen. Zo is het X-gebruiker EposVox opgevallen dat de gekochte digitale kopieën op Funimation straks helemaal verdwijnen. Crunchyroll gaat die functie namelijk niet ondersteunen.
En daar zijn fans niet bepaald blij mee. Zo roept EposVox op om ‘niet meer te betalen voor streaming media’ en alleen fysieke kopieën te kopen. Andere gebruikers zeggen dat ze niet overstappen naar Crunchyroll na het opdoeken van Funimation en ze blij zijn dat ze hebben geïnvesteerd in fysieke kopieën.

Onzekerheid over digitale media

Het is niet de eerste keer dat gebruikers hun eerlijk gekochte content dreigen te verliezen. Eind 2023 leek het er namelijk op dat kopers van Discovery-content op PlayStation vaarwel konden zeggen tegen hun collectie. Pas na veel ophef online kondigde Sony later aan dat de content toch wel behouden kon worden, nadat er een nieuwe deal gesloten kon worden met Warner Bros. Discovery.