Eigenaar Elden Ring-maker koopt studio achter geliefde RPG

News
donderdag, 08 februari 2024 om 16:30
octopath traveler iif1671727870
Met de populariteit van Elden Ring en de Souls-games zal het Japanse bedrijf Kadokawa vast blij zijn met FromSoftware. Nu heeft het bedrijf nog een potentieel waardevolle studio in handen. Het heeft namelijk één van de studio’s achter Octopath Traveler gekocht.
De afgelopen paar jaar krijgt Square Enix de nodige lof voor Octopath Traveler. Deze RPG’s worden goed gewaardeerd door liefhebbers van hun genre. De games zijn zowel qua gameplay als visuele stijl geïnspireerd door klassieke RPG’s, maar dan in een moderner jasje. De games hebben bijvoorbeeld de HD-2D stijl populair gemaakt.
Voor de ontwikkeling van deze games werkte Square Enix samen met Acquire. Die studio is nu gekocht door Kadokawa, het moederbedrijf van Elden Ring-maker FromSoftware. Dat laat Kadokawa weten in zijn kwartaalbespreking (via VGC).

Waarvoor heeft Kadokawa de Octopath Traveler gekocht?

Kadokawa hoopt dat de overname van Acquire leidt tot samenwerkingen met andere dochterondernemingen op het gebied van gaming. Het moet de mogelijkheden op het gebied van ontwikkeling versterken over de hele gaming-tak van Kadokawa. Ook moet het zorgen voor een sterkere line-up van console-games.
Het is niet duidelijk waar Acquire nu aan werkt. Maar vanuit FromSoftware kunnen we één dezer dagen een grote DLC voor Elden Ring verwachten. Het is nog onduidelijk wanneer die verschijnt, maar er zijn aanwijzingen dat hij bijna voor de deur staat.