Viaplay gaat accountdelen voor Formule 1 verbieden

News
vrijdag, 26 januari 2024 om 13:30
f1viaplayf1641918326
Veel abonnees hebben Viaplay voor de Formule 1. Maar de streamingdienst gaat vanaf nu verbieden om accounts te delen voor de motorsport, evenals voor andere live sportuitzendingen.
Netflix heeft vorig jaar een stokje gestoken voor het delen van accounts buiten hetzelfde huishouden, waardoor abonnees extra moeten betalen als iemand anders meelift. De overige streamingdiensten hebben er alleen geen probleem mee als het account gedeeld wordt. Zo kan je normaal op verschillende apparaten kijken op verschillende IP-adressen tegelijkertijd.
Dat laatste geldt ook voor Viaplay, maar de streamingdienst gaat nu alleen wel een uitzondering maken. In de voorwaarden wordt opgenomen dat het vanaf 25 februari niet meer mogelijk is om live sport te volgen vanaf twee verschillende IP-adressen, dat meldt GPblog.com. Daar vallen dus ook de uitzendingen van de Formule 1 onder, voor velen de belangrijkste reden om een abonnement te nemen op Viaplay.
Volgens de streamingdienst is de verandering doorgevoerd om ‘een eerlijke en veilige ervaring voor alle gebruikers te garanderen’. Je kan nog wel kijken of twee verschillende apparaten, zolang ze maar zijn verbonden met hetzelfde IP-adres.

Oplossing om F1 te blijven kijken

Wil je geen Formule 1-races missen komend seizoen, dan is er gelukkig wel een oplossing die Viaplay zelf biedt. De streamingdienst is namelijk een samenwerking aangegaan met F1 TV, de officiële streamingdienst van de Formule 1.
Alle abonnees van Viaplay krijgen ook gratis toegang tot F1 TV Pro. Daarmee wordt het dus mogelijk om bijvoorbeeld thuis een Grand Prix te kijken via Viaplay, terwijl iemand anders via hetzelfde account de race kijkt via F1 TV Pro.