Viaplay weer gegroeid ondanks kritiek

News
dinsdag, 25 april 2023 om 18:00
f1viaplayf1641918326
Viaplay heeft veel ontevreden klanten, maar dat hindert de groei van de dienst niet. Mede door Formule 1 is Viaplay weer gegroeid. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers.
De nieuwste kwartaalcijfers van Viaplay zijn bekend. Daaruit blijkt dat er opnieuw sprake is van groei. Sinds de introductie in Nederland is het aantal abonnees gestaag toegenomen.
Ook nu is Nederland een belangrijke factor in de groei, zo laat Viaplay weten. De Poolse en Nederlandse markten waren grotendeels verantwoordelijk voor de toename van de abonnees. De live-uitzendingen van Formule 1 en de Premier League trekken veel kijkers.
Er zijn wel opzeggingen, maar het aantal blijft volgens Viaplay stabiel. Hoewel de dienst momenteel verlies draait, lag dat ook in de lijn der verwachtingen. Er is geïnvesteerd om de F1-rechten van Polen te kopen en de dienst is onlangs gelanceerd in Noord-Amerika. Viaplay verwacht dat de verliezen in de loop van het jaar afnemen en dat de activiteiten buiten het Scandinavische thuisfront vanaf volgend jaar winstgevend worden.

Nog altijd veel kritiek op Viaplay

Hoewel Viaplay dus nog altijd doorgroeit in Nederland, zijn de gemoederen onder kijkers nog steeds niet altijd positief. Het nieuwe F1 seizoen begon bijvoorbeeld weer met technische problemen en kijkers zijn nog altijd niet te spreken over het commentaar, waardoor klanten prijsverhoging die begin dit jaar werd doorgevoerd werd niet konden waarderen. Een incident waarbij Viaplay veel jaarabonnementen te vroeg stopzette zorgde ook voor de nodige opheft.

Populair Nieuws