Schumacher: "Verstappen moet vertrekken of accepteren zoals het is"

News
dinsdag, 25 april 2023 om 17:00
max verstappen gp australie 2023 petf1680602581
Max Verstappen is een uitgesproken tegenstander van grote veranderingen in F1. Hij heeft zelfs gedreigd om te vertrekken. Maar volgens Ralf Schumacher zijn het loze dreigementen.
Aankomend weekend zal een test worden uitgevoerd met een nieuwe opzet voor sprintraces. Zo zal de tweede vrije training geschrapt worden om plaats te maken voor een extra kwalificatie, die alleen voor de sprintrace is. Die korte race zal bovendien alleen punten opleveren en niet de startgrid voor zondag bepalen.
Max Verstappen heeft eerder laten weten dat hij geen fan is van veranderingen aan het raceweekend, net zoals hij geen fan is van de ‘originele’ opzet van de sprintraces. De regerend wereldkampioen heeft zelfs gezegd dat hij misschien wel vertrekt als er maar gesleuteld blijft worden aan de opzet van de Formule 1.
Volgens Ralf Schumacher is het een loos dreigement, zo heeft de analist gezegd tegenover Sky Sports Germany.

“Het verleden, heden en toekomst hebben laten zien en zullen laten zien dat de Formule 1 veel groter is dan één individu. Bernie Ecclestone is ook weg en zonder hem zou F1 niet bestaan, maar toch is de sport succesvoller dan ooit. Verstappen moet zijn koffers pakken en vertrekken of gewoon accepteren zoals het is. Hij wordt betaald om mee te doen. Hij zal F1 niet om zeep helpen, hoezeer ik hem ook mag.”

Schumacher snapt kritiek wel

Schumacher is niet de eerste die met kritiek komt op Verstappen over zijn uitspraken. Eerder deed F1-wereldkampioen Damon Hill al een soortgelijke duit in het zakje. Toch zijn allebei de analisten van Sky Sports het er over eens dat Verstappen wel een punt heeft met zijn kritiek.
Minder trainingen voor coureurs is namelijk een nadeel voor jonge coureurs, die alle tijd op een circuit kunnen gebruiken om de baan te leren kennen. Niet alle F1-circuits zijn namelijk onderdeel van de feeder series en met name op stratencircuits, zoals Baku, kan er al snel een catastrofale fout gemaakt worden.

Populair Nieuws

Laatste Reacties