Viaplay voert belangrijke gesprekken over toekomst

News
dinsdag, 24 oktober 2023 om 11:30
f1viaplayf1641918326
Het gaat de laatste maanden niet goed met Viaplay. Het bedrijf moest om tegenvallende resultaten alle verwachtingen voor dit jaar intrekken. Eigenlijk moesten de cijfers van het afgelopen kwartaal binnenkort onthuld worden, maar dat gaat niet door vanwege belangrijke gesprekken over de toekomst van het bedrijf.
Viaplay is in financiële problemen, zo is een aantal maanden geleden duidelijk geworden. De doelen van het bedrijf bleken onhaalbaar en de CEO stapte daarom op. Sindsdien is er een nieuwe CEO en heeft Viaplay zich uit een aantal landen teruggetrokken.
Wat daar op korte termijn het effect van is, hadden we snel moeten horen, maar Viaplay heeft op het laatste moment de kwartaalbespreking afgezegd. Dat is omdat er nog belangrijke gesprekken lopen. Er zou met aandeelhouders en geldschieters over de toekomst van het bedrijf worden gesproken.
Die gesprekken gaan onder andere over een mogelijke herstructurering. Ook zijn er onderdelen van het bedrijf die worden verkocht. Vermoedelijk wil Viaplay daar meer informatie over kunnen geven voordat het de resultaten deelt. Dat gebeurt nu uiterlijk op 28 november.

Viaplay resultaten in Nederland niet zo slecht

Hoewel Viaplay in Nederland vaak onder vuur ligt, had het bedrijf volgens de laatste plannen de intentie om hier te blijven. De operatie in ons land zou bijna winstgevend zijn. Viaplay heeft zich groot gemaakt met de uitzendrechten van Formule 1, die nog tot en met het seizoen van 2024 in handen zijn van de dienst.

Populair Nieuws