Spider-Man 2 is als een belangrijke MCU-film, volgens ontwikkelaar

News
dinsdag, 24 oktober 2023 om 11:00
marvels spider man 2f1649944285
Marvel’s Spider-Man 2 heeft op zich niet zoveel te maken met het MCU. Het is een andere continuïteit en je kunt beide verhalen afzonderlijk van elkaar volgen. Toch is er volgens de creative director van de game een bepaalde overeenkomst tussen Spider-Man 2 en een belangrijke MCU-hit.
Het is nog maar een paar dagen geleden dat Marvel’s Spider-Man 2 in de schappen verscheen, maar er wordt hier en daar al gesproken over een vervolg. Dat zal alleen nog wel even op zich laten wachten. Maar de creative director van Spider-Man 2, Bryan Intihar heeft wel een treffende vergelijking voor wat we van die game kunnen verwachten.
In de Friends Per Second podcast kreeg Intihar de vraag wat er mogelijk zou kunnen gebeuren in een derde game. Daar gaf hij geen antwoord op, behalve dat het “aardig episch” zou zijn. Volgens hem is Spider-Man 1 als de eerste MCU-film, Iron Man, terwijl Spider-Man 2 te vergelijken is met Civil War.
Vervolgens wierp Intihar de vraag op wat dan de volgende logische stap zou zijn. MCU-kenners zullen al snel de conclusie trekken dat hij suggereert dat Spider-Man 3 te vergelijken zou zijn met Infinity War of Endgame. Het lijkt dus waarschijnlijk dat Spider-Man 3 een groot slotstuk zou zijn, in ieder geval voor een deel van de personages.

Eerst een Venom game voor Spider-Man 3?

Het is trouwens goed mogelijk dat Spider-Man 3 niet de volgende game is in de Spider-Man continuïteit van Insomniac. Eerder deze week suggereerde één van de makers dat een wat kleinere Venom-game, vergelijkbaar met Miles Morales, een optie is. Dat moeten fans dan wel graag willen.