Red Bull Racing geen voorstander van nieuw F1-team

News
vrijdag, 27 januari 2023 om 10:30
christian horner gp verenigde staten 2022f1666691364
Andretti klopt steeds harder op de deur van de Formule 1 om het elfde team op het veld te worden. Maar Red Bull Racing is allesbehalve een voorstander van het nieuwe F1-team.
Hoewel het af en toe al behoorlijk druk lijkt op de baan tijdens een Grand Prix, is het huidige aantal teams één van de laagste in de historie van de sport. Sinds het vertrek van Manor in 2017 zijn er namelijk maar tien teams die meedoen. Er wordt dan ook al een tijdje gezocht naar een nieuw team in de sport, maar dat is niet zo eenvoudig.
Een F1-team opzetten is namelijk allesbehalve goedkoop en dan zijn er ook nog eens weinig teams die daadwerkelijk winst maken. Bovendien is het nu in de regels vastgesteld dat een nieuw team 200 miljoen euro moet betalen, dat wordt uitgekeerd aan de andere Formule 1-teams.
Je zou dan misschien verwachten dat de overige teams open staan voor vers bloed, maar dat is niet het geval. Zo is Red Bull Racing geen voorstander van de plannen van Andretti Racing om toe te treden aan de sport. Christian Horner legt uit waarom in gesprek met Racer.com.

“Zoals met al deze dingen komt het uiteindelijk neer op: "Wie gaat dat betalen?" En je kunt ervan uitgaan dat de teams, als zij worden gezien als degenen die ervoor betalen - of hun betalingen verwateren om het mogelijk te maken - het natuurlijk niet zo goed zullen vinden.”

Minder geld voor de F1-teams

Hoewel de teams namelijk allemaal 20 miljoen euro krijgen, betekent het wel dat er een extra team erbij komt die een stuk van de taart - in dit geval de prijzenpot - afpakt. Want eigenaar Liberty Media is niet van plan om die te verhogen als er meerdere teams bij komen. De organisatie is momenteel blij met de inkomsten en logistiek van de sport.
Er zijn momenteel twee teams die uitgesproken voorstander zijn van toetreding van Andretti aan de Formule 1: Alpine en McLaren. Die twee teams hebben daar duidelijk redenen voor, want McLaren werkt samen met Andretti in andere racedivisies in de Verenigde Staten en Alpine wordt motorleverancier van Andretti. Met alle tegenstand is het nog geen uitgemaakte zaak dat F1 elf teams krijgt.

Populair Nieuws

Laatste Reacties