Viaplay gooit de prijzen omhoog, ondanks belofte om het niet te doen

News
maandag, 23 januari 2023 om 12:00
f1viaplayf1641918326
Als je dit seizoen de Formule 1 wil kijken op Viaplay, dan moet je nog meer gaan betalen. De streamingdienst gooit namelijk de prijzen omhoog, terwijl het bedrijf eerder een prijsverhoging heeft ontkend.
Viaplay is vorig jaar gelanceerd in Nederland en arriveerde hier met een speciale lanceringsprijs, net zoals veel andere streamingdiensten dat ook doen. In tegenstelling tot andere nieuwkomers zoals HBO Max en SkyShowtime is Viaplay alleen wel behoorlijk duur. Voor een maandje Viaplay ben je namelijk 13,99 euro kwijt of 10,49 euro als je een jaarabonnement afsluit.
Die prijzen gaan nu ook nog eens omhoog. Een woordvoerder van Viaplay heeft namelijk aan Streamwijzer bevestigd dat er een prijsverhoging wordt doorgevoerd. Vanaf 1 februari stijgt de prijs van een jaarabonnement met 22 procent naar 12,79 euro per maand. En vanaf 28 februari gaat ook het andere abonnement omhoog naar maar liefst 15,99 euro per maand. Daarmee wordt Viaplay even duur als het duurste abonnement van Netflix.

Opmerkelijke prijsverhoging van Viaplay

Dat Viaplay de prijzen gaat verhogen vanaf februari is zeer opmerkelijk. Vorig jaar leek het er namelijk al op dat de streamingdienst de maandelijkse prijs ging verhogen naar 15,99 euro door een speciale deal voor Apple-gebruikers. Die aanbieding werd alleen al snel offline gehaald en Viaplay ontkende stellig tegenover Streamwijzer dat er in 2023 een prijsverhoging aan zat te komen. Die belofte veegt de streamingdienst dus nu van tafel.
Dat is niet de eerste belofte die Viaplay breekt. Toen het bedrijf vorig jaar arriveerde in Nederland zei het tegenover verschillende media dat er elk seizoen zes races van de Formule 1 gratis te zien zouden zijn. Uiteindelijk werd alleen de Grand Prix van Nederland gratis uitgezonden, omdat dat verplicht is volgens de Mediawet. De overige vijf races zijn nooit te zien geweest voor F1-fans die geen Viaplay abonnement hebben.