Viaplay breidt aanbod uit met films en series Starzplay

News
dinsdag, 01 maart 2022 om 17:30
viaplay met tekstf1648643997
Het aanbod van de nieuwe streamingdienst Viaplay blijft zich zo vlak voor de lanceringdatum nog uitbreiden. Nordic Entertainment Group, het bedrijf achter Viaplay, heeft een deal gesloten met Starzplay. Dit meldt Broadband TV News.
Door deze deal zijn alle Starzplay Originals vanaf 1 maart bij Viaplay in Nederland en de Scandinavische landen te zien. Behalve Originals krijgen abonnees ook toegang tot meer dan honderd films en series van Lionsgate en andere Hollywood studio’s. Oude favorieten waarvan je straks bij Viaplay kan genieten zijn onder andere American Pie, Dirty Dancing, Gangs of New York en de Twilight-films. Ook series als Pennyworth, Spartacus en Black Sails zijn straks op Viaplay te zien.
Onder de Originals vallen onder meer Heels, een sportdrama over twee broers en rivalen van elkaar in de wereld van professioneel worstelen; de komedie Run The World over een groep zwarte vrouwen in Harlem met een score van 100% op Rotten Tomatoes; en BMF, een misdaaddrama over de Black Mafia Family.
In Amerika is de populaire historische serie Outlander, over een vrouw uit 1945 die terug in de tijd reist naar 1743, ook op Starzplay. Op de Nederlandse site van de app ontbreekt op dit moment deze serie. Of dit drama alsnog later toegevoegd zal worden is nog onbekend. Voor nu kun je nog bij Netflix en Ziggo Movies & Series terecht.
Starzplay is niet exclusief bij Viaplay beschikbaar. Klanten van Canal Digitaal hadden namelijk al via IPTV en OTT zonder extra kosten toegang tot de content. Ook Amazon Prime Video biedt Starzplay aan, maar wel als extra betaaloptie. Bij Viaplay is Starzplay onderdeel van de reguliere prijs.

Tweede deal in een korte tijd

Vorige week maakte Viaplay nog een andere deal bekend, namelijk met NBCUniversal. De streamingdienst heeft daarmee de exclusieve streamingrechten van het bedrijf voor een groot deel van Europa, waaronder Nederland. Hieronder vallen ook alle films en series van DreamWorks, zoals Shrek, Madagascar en How To Train Your Dragon.