Nieuwe BOOS-aflevering over seksueel overschrijdend gedrag The Voice nu live

News
donderdag, 20 januari 2022 om 16:30
pexels freestocksorg 34407 1f1633386550
De nieuwe aflevering van BOOS rondom The Voice of Holland is nu live op YouTube. In nog geen half uur heeft de aflevering al meer dan 25.000 views binnengehaald. De aflevering zelf is bijna anderhalf uur lang. Check hier snel alle details.
De nieuwe aflevering van BOOS met Tim Hofman is online verschenen. De hele week is de aflevering al in het nieuws, nadat RTL afgelopen weekend zelf besloot om voor nu een punt achter het programma te zetten. Wat er precies in de aflevering zou zitten was nog onduidelijk, maar daar komt nu verandering in.
Check de nieuwe BOOS-aflevering hieronder zelf!

BOOS-aflevering stelt misstanden The Voice aan de kaak

De nieuwe aflevering van BOOS rondom The Voice of Holland brengt meerdere misstanden rondom het programma naar boven. Zo is bandleider van The Voice of Holland, Jeroen Rietbergen meer dan tien jaar schuldig geweest aan grensoverschrijdend gedrag. Zo melden verschillende bronnen in de BOOS-aflevering. De misstanden zouden tot en met 2021 aangehouden hebben. Zaterdag kondigde de bandleider zelf al aan op te stappen. Ook is er aangifte gedaan tegen de bandleider.
Toch stoppen de problemen daar niet. Ook tegen Ali B is aangifte gedaan. Tweemaal heeft hij een klacht gekregen rondom misstanden die tijdens de productie van The Voice of Holland hebben plaatsgevonden. RTL heeft inmiddels de samenwerking met Ali B ook stopgezet. Zelf ontkent de rapper en coach van het programma de aanklachten. Zo laat hij via zijn advocaat weten.
RTL en producent ITV hebben aangekondigd een onafhankelijk onderzoek te doen naar de vermeenden misstanden.