Viaplay passeert grote mijlpaal

News
dinsdag, 25 oktober 2022 om 15:30
f1viaplayf1641918326
Viaplay is nu een ruim half jaar beschikbaar in Nederland. Hoewel abonnees niet altijd even tevreden zijn over de dienst, lijkt het goed te gaan met de dienst. In het afgelopen kwartaal passeerde de dienst zelfs een belangrijke mijlpaal.
Viaplay is in het afgelopen kwartaal flink gegroeid. Er kwamen bijvoorbeeld 879.000 abonnees bij, waarmee de teller nu in totaal op 6,4 miljoen staat. Maar liefst 1 miljoen daarvan zijn afkomstig uit Nederland.
De meeste groei ziet Viaplay momenteel buiten Scandinavië. Maar liefst 685.000 van de nieuwe abonnees van het afgelopen kwartaal komen binnen door de activiteiten van de dienst buiten Scandinavië. Met name de Premier League, die in Nederland en Polen bij het aanbod van de dienst hoort, trok veel abonnees.
De groei buiten Scandinavië is veel groter dan verwacht. De streamingdienst is bezig aan een vijfjarenplan waarmee het op 12 miljoen abonnees hoopt te komen. Al in het tweede jaar van het plan is de helft van dat doel bereikt. Ook verwacht het bedrijf door de enorme groei dat haar activiteiten buiten Scandinavië al in 2024 winstgevend worden, terwijl de schatting was dat dat in 2025 zou gebeuren.

Abonnees niet altijd blij met Viaplay

Hoewel het duidelijk goed gaat met Viaplay zijn kijkers niet altijd blij met de dienst. Er werd in het begin veel geklaagd over haperende live-uitzendingen, met name bij de Formule 1, maar ook bij voetbal. Dat gaat momenteel iets beter, maar nu ergert men zich eraan dat er reclames getoond worden tijdens uitzendingen, terwijl het abonnementsgeld al relatief hoog is.

Populair Nieuws