Viaplay opnieuw onder vuur na F1 GP van Frankrijk

News
maandag, 25 juli 2022 om 9:23
si202207240367 newsf1658733704
Afgelopen weekend werd de GP van Frankrijk verreden, waarbij Max Verstappen uiteindelijk de overwinning pakte. Maar veel vreugde was er niet onder F1-fans die keken via Viaplay, want er waren weer veel problemen en dus ook kritiek.
Al sinds het eerste weekend dat Viaplay de Formule 1 uitzendt in Nederland, zijn er klachten over de beeldkwaliteit, stotteringen of zelfs het helemaal niet kunnen kijken van de race. Het is zelfs zo erg dat de Consumentenbond heeft ingegrepen en Viaplay moet klanten compenseren als ze last hebben van technische problemen.
Volgens Viaplay zelf valt het allemaal wel mee - de baas van de Nederlandse tak durfde zelfs te stellen dat het aan de internetverbinding van klanten lag - maar de streamingdienst werkt naar eigen zeggen nu ‘snoeihard’ om de problemen op te lossen. Dat is voorlopig nog niet gelukt, want na de F1 GP van Frankrijk was er weer veel kritiek op de streamingdienst.

Succes voor Verstappen in Frankrijk

In de race zelf mocht Max Verstappen zichzelf kronen tot de winnaar. Concurrent Charles Leclerc begon de Grand Prix van Frankrijk vanaf pole position en wist voor de eerste pitstops de Nederlander achter zich te houden. Daar kwam alleen een einde aan toen hij een fout maakte en uit de bocht vloog, waarna hij zijn Ferrari parkeerde in de bandenstapel.
Door zijn zevende overwinning van het seizoen staat Verstappen nu 63 punten voor op Leclerc. Sergio Perez staat op de derde plaats in het klassement op 70 punten achterstand.