Superdure kaarten worden verstopt in nieuwe Magic The Gathering pakjes

News
maandag, 25 juli 2022 om 9:00
Voor de volgende Magic The Gathering set heeft maker Wizards of the Coast een opmerkelijke verrassing voor spelers. Er worden namelijk heel oude en superdure kaarten verstopt in pakjes van de nieuwe set.
Magic The Gathering is de oudste trading card game en het kaartspel heeft dan ook een lange geschiedenis. Aangezien Magic vroeger niet zo populair was als nu, zijn oude kaarten van de eerste paar sets extreem gestegen. Helemaal omdat Wizards of the Coast een afspraak heeft gemaakt met verzamelaars van het eerste uur om bepaalde kaarten nooit meer te herprinten - de beruchte Reserved List.
Hoewel de maker van het kaartspel sommige kaarten dus niet meer opnieuw mag printen, geldt er geen regel op het uitgeven van vintage kaarten. Wizards of the Coast is namelijk gestuit op een paar booster packs van de set Legends uit 1994, waarvan een aantal kaarten op de Reserved List staan. De uitgever gaat die kaarten nu stoppen in pakjes van de aankomende set Dominaria United.
Dat is bovendien een perfect moment voor de trading card game. Magic The Gathering wordt namelijk alweer bijna 30 jaar oud, met de release van de eerste set in 1993. En wat is er nu een betere manier om dat jubileum te vieren, dan sommige spelers te trakteren op een kaart zoals The Tabernacle at Pendrell Vale - waar je nu meer dan 4000 euro voor moet betalen als je hem in een goede conditie wil hebben.

Prijzen Magic The Gathering kaarten spannen de kroon

De laatste tijd zien we steeds vaker zeldzame kaarten van trading card games die voor een enorm hoge prijs worden verkocht, veelal op veilingen. En dat is ook bekend bij dieven, want zo werd er eerder dit jaar nog een collectie van Pokémon-kaarten gestolen met een waarde van ongeveer 48.000 euro.
Qua prijs van zeldzame kaarten, spant Magic The Gathering alleen nog steeds de kroon, mede dankzij de Reserved List. Zo werd er vorig jaar nog een Black Lotus verkocht voor een half miljoen dollar op een veiling en ook voor andere kaarten ben je al snel tienduizenden euro's kwijt.