Max Verstappen verbreekt dit weekend oud Red Bull Racing record

News
vrijdag, 22 juli 2022 om 9:45
max verstappen podium f1 gp spanjef1653478773
Hoewel hij nog jong is, wordt Max Verstappen ondertussen gezien als een echte veteraan in de Formule 1. Dat wordt helemaal duidelijk wanneer hij dit weekend een oud record van Red Bull Racing zal verbreken.
Velen zullen zich nog goed voor de geest kunnen halen hoe de eerste race van Max Verstappen voor het team van Red Bull Racing verliep. Met een controversiële wissel tussen de Nederlander en Daniil Kvyat stond er enorm veel druk op de schouders van Verstappen, maar hij wist tijdens de Grand Prix van Spanje 2016 meteen zijn eerste overwinning te pakken.
Sindsdien heeft de regerend wereldkampioen nog veel meer races voor het team van Red Bull Racing gereden. Zoveel zelfs, dat hij dit weekend een oud Red Bull-record zal verbreken. Momenteel staat Verstappen namelijk gelijk met de Australiër Mark Webber voor de F1-coureur met de meeste Grands Prix voor het team, maar na GP van Frankrijk zal hij het record op zijn naam zetten met 130 races.
Je zou misschien verwachten dat Sebastian Vettel bovenaan het lijstje zou staan, aangezien de Duitser maar liefst vier titels voor het team wist binnen te slepen. Dat heeft Vettel alleen op een efficiënte manier gedaan, want hij had daar slechts 113 Grands Prix voor nodig. Daniel Ricciardo heeft zijn reeks bij Red Bull Racing precies na 100 races beëindigd.

Wat vindt Verstappen van het record?

Normaal geeft Max Verstappen weinig om een record, hij wil immers gewoon hard racen en winnen. Of hij daarmee een record verbreekt, dat zal de Nederlander weinig schelen. Toch hecht hij wel waarde aan deze statistiek. Volgens Verstappen betekent het namelijk dat hij een lange tijd voor het team rijdt en hij hoopt 'dat er nog vele jaren volgen', zo laat hij weten aan RacingNews365.

Populair Nieuws

Laatste Reacties