'In 2023 zal geen nieuwe Call of Duty verschijnen'

News
woensdag, 23 februari 2022 om 9:30
call of duty vanguard headerf1635931238
Al jarenlang kunnen we uitkijken naar een aantal vaste game-releases, zoals FIFA en Call of Duty. Maar het lijkt erop dat we in 2023 voor het eerst sinds lange tijd geen nieuwe Call of Duty kunnen verwachten.
Om ervoor te zorgen dat er elk jaar een nieuw deel in de Call of Duty-franchise verschijnt, roept Activision Blizzard de hulp in van meerdere studio’s. Elke ontwikkelaar heeft ook haar eigen signature features, zo zitten er bijvoorbeeld in de games van Treyarch Studios altijd een zombies-modus. Maar naar verluidt wordt het steeds lastiger om elk jaar een nieuwe Call of Duty voor te schotelen.
Zo moeilijk zelfs, dat er in 2023 mogelijk geen Call of Duty zal verschijnen. Dat meldt Bloomberg. Volgens de publicatie komt de informatie van ‘bronnen bekend met de interne situatie’. De beslissing om volgend jaar geen nieuw deel in de franchise uit te brengen, is naar verluidt gemaakt omdat ‘een recente release in de reeks niet aan de verwachtingen heeft voldaan’.
In een verklaring aan IGN heeft Activision Blizzard gereageerd op de geruchten van Bloomberg. Volgens de uitgever staan er een aantal ‘premium en free-to-play Call of Duty-ervaringen gepland voor dit jaar, volgend jaar en de jaren erna. Berichten die iets anders aangeven zijn onjuist’.

Nieuwe Call of Duty Warzone op komst

Fans van Call of Duty hebben in ieder geval twee games om naar uit te kijken dit jaar. Zo heeft Activision al bekendgemaakt dat er in 2022 een sequel zal komen op Call of Duty Modern Warfare (2019) en dat er een nieuwe Call of Duty Warzone komt. De battle royale-shooter krijgt nu al een tweede versie, omdat Warzone momenteel veel problemen kent die niet opgelost kunnen worden.

Populair Nieuws