Viaplay komt voorlopig niet met een goedkoper abonnement

News
donderdag, 21 juli 2022 om 13:40
viaplay met tekstf1648643997
Een belangrijke aantrekkingskracht van streamingdiensten is dat je van alles kunt kijken zonder reclames tussendoor. Toch komen verschillende streamingdiensten met een goedkoper abonnement, waarbij je dan wel reclames te zien krijgt. Maar Viaplay is zoiets op dit moment niet van plan, zo blijkt uit de kwartaalbespreking van het bedrijf.
Volgens Viaplay-CEO Anders Jensen is het niet nodig dat de dienst een goedkoper abonnement introduceert. De dienst trekt genoeg abonnees aan zonder een goedkopere abonnementsoptie aan te bieden. Bovendien denkt Jensen dat verschillende prijzen verwarring kunnen veroorzaken over de waarde van de dienst.
Zowel Netflix als Disney+ zijn wel van plan om een goedkoper abonnement met advertenties aan te bieden. Bij Netflix viel dat besluit toen het totaal aantal abonnees voor het eerst sinds 2011 daalde. Disney+ lanceert zijn abonnement met reclame later dit jaar, terwijl dat van Netflix in 2023 volgt.
Viaplay onderscheidt zich ook op een andere manier van Netflix. Het bedrijf maakt zich namelijk niet zo druk om mensen die hun account delen. Voor Viaplay is het het niet waard om te proberen meer te verdienen aan mensen die hun wachtwoord delen.

Gaat de prijs van Viaplay omhoog?

Ondanks dat er geen goedkoper abonnement aan zit te komen, lijkt het er wel op dat de prijs van Viaplay kan veranderen. Per 1 augustus gaat de prijs sowieso omhoog, omdat de introductiekorting dan afloopt. Maar eerder deze week werd in de iPad-app gespot dat de prijs nog hoger was dan al bekend was. Het is onduidelijk of dat een onaangekondigd plan of een vergissing is.