Viaplay komt met serie over vuurwerkramp Enschede

News
dinsdag, 19 juli 2022 om 11:00
viaplayf1647263873
Viaplay heeft zichzelf op de kaart gezet met de Formule 1, maar de streamingdienst heeft ook films en series in het aanbod. Voor haar nieuwste originele productie heeft Viaplay een bekende gebeurtenis als onderwerp gekozen. Er komt namelijk een serie over de vuurwerkramp in Enschede.
In 2000 ontstond brand bij vuurwerkfabriek SE Fireworks in Enschede, met desastreuze gevolgen. Er vielen veel doden en gewonden en zo’n 200 woningen werden verwoest. Dat alles vormt de achtergrond van Viaplays nieuwe serie Roombeek, vernoemd naar de wijk waar de fabriek stond.
De serie is geen documentaire maar een dramaserie, die gepland staat voor het voorjaar van 2023. Hij wordt geproduceerd door EndemolShine Scripted en baseert zich op de vele verhalen die in de afgelopen 22 jaar rondom de ramp zijn verteld. De oud-directeur van SE Fireworks staat in de serie centraal en komt veel nadruk op de impact die de ramp heeft gehad.

Nieuwe Nederlandse producties welkom

Deze nieuwe serie sluit goed aan bij de wens van de staatssecretaris van Cultuur en Media. Zij wil namelijk dat grote streamingdiensten verplicht worden om een percentage van hun omzet in Nederlandse producties te investeren. Het ziet er naar uit dat Viaplay de wet met deze en andere series een stapje voor is.
Klanten zijn alleen niet vaak tevreden met Viaplay. Er zijn geregeld klachten over de F1-uitzendingen van de dienst en de helft van de abonnees overweegt om hun abonnement op te zeggen. Een prijsverhoging die er mogelijk aan zit te komen zal daarbij ook niet helpen.

Populair Nieuws