FIFA 23 wordt woensdag onthuld en krijgt historische cover

News
dinsdag, 19 juli 2022 om 10:30
2022 06 20 fifa 22 2f1656323550
Het is geen geheim dat FIFA 23 eraan zit te komen, het was alleen de vraag wanneer EA Sports de game officieel zou onthullen. Dat gaat woensdag gebeuren en de uitgever heeft ook alvast de cover onthuld.
FIFA-fans hoeven niet lang meer te wachten op de officiële onthulling van FIFA 23. Woensdag om 18:00 Nederlandse tijd wordt de voetbalgame namelijk uit de doeken gedaan door EA. Dat zal waarschijnlijk gedaan worden door middel van een trailer, aangezien de uitgever al een trailer tease online heeft gezet op YouTube.
Daarnaast heeft EA Sports ook al de cover onthuld van de Ultimate Edition voor de game. Het is een cover die geschiedenis schrijft, want het is namelijk de allereerste keer dat er een vrouwelijke voetballer staat op de internationale cover van een FIFA game.
De voetballer die de eer krijgt is Sam Kerr, die uitkomt voor Chelsea en het Australische vrouwenelftal. Kerr wordt gezien als één van de beste vrouwelijke voetballers van het moment. De cover verklapt door middel van een klein logo dat de HyperMotion-technologie terug zal keren in de nieuwe game.

FIFA 23 cover lijkt releasedatum te verklappen

Naast Kerr staat ook een bekend gezicht op de cover, namelijk sterspeler Kylian Mbappe. Het is de derde keer op rij dat Mbappe de cover van een FIFA game mag sieren, maar daarbij heeft hij nog niet het record in handen. Lionel Messi stond er namelijk vier keer op rij op en Wayne Rooney zelfs zeven keer achter elkaar.
De verschijning van Mbappe op de FIFA 23 cover, betekent daarnaast dat we waarschijnlijk al weten wat de releasedatum voor de voetbalgame gaat zijn. Een lekker claimde namelijk dat de Franse speler op de cover zou staan en dat FIFA 23 op 30 september zal uitkomen. Markeer die datum dus maar alvast goed in je agenda.