Viaplay heeft Ziggo definitief verslagen in strijd om F1-rechten

News
dinsdag, 30 april 2024 om 15:00
f1viaplayf1641918326
Er gingen al de nodige geruchten, maar nu is de kogel echt door de kerk. Viaplay blijft de rechten voor de Formule 1 in handen houden en zal de sport dus de komende jaren uitzenden.
Sinds de komst van Max Verstappen en helemaal het succes van de Nederlander, is de Formule 1 in Nederland een gigantisch populaire sport geworden. Elk raceweekend schakelen talloze fans is om de actie op de baan live te bekijken. En de rechten om F1 uit te zenden zijn dan ook gewilde rechten geworden.
Dat laatste werd al duidelijk toen Viaplay plotseling de uitzendrechten overnam van Ziggo in 2021, maar er werd al helemaal hard gestreden om het contract voor de komende jaren. Viaplay en Ziggo waren in een spannende strijd betrokken om de rechten te kopen van Formula One Management.
Uiteindelijk heeft Viaplay aan het langste eind getrokken, zo heeft de streamingdienst bekendgemaakt. Dat meldt RacingNews365. Tot eind 2029 mag Viaplay de sport gaan uitzenden in Nederland. Daarmee wordt een eerder gerucht bevestigd dat het contract nu voor vijf jaar is vastgelegd, in plaats van de gebruikelijke drie jaar.

De redding voor Viaplay?

Het nieuws dat de rechten bij Viaplay blijven, zal waarschijnlijk met veel opluchting zijn ontvangen bij de streamingdienst. Het gaat de laatste tijd namelijk niet goed met de Viaplay Group, het Zweedse moederbedrijf. Eerder werd al duidelijk dat Viaplay Nederland dankzij de Formule 1 één van de weinige winstgevende takken is van het bedrijf.
Als Viaplay de F1-rechten zou verliezen, dan zou de kans zeer groot zijn dat veel klanten hun abonnement hadden opgezegd. Voorlopig mag het bedrijf dus nog de sport gaan uitzenden, al is het wel de vraag hoeveel geld er uiteindelijk voor is neergelegd. Eerder ging er nog een gerucht dat ZIggo meer zou hebben geboden, maar dat de FOM uiteindelijk heeft gekozen voor Viaplay, mede dankzij de televisiezender die recent is gelanceerd in samenwerking met Talpa.

Populair Nieuws