F1-fans zeggen hun Viaplay-account massaal op

News
woensdag, 24 april 2024 om 10:00
gp saoedi arabie 2024 startf1710149105
Het gaat al een tijdje financieel niet goed met Viaplay en daar komt nu nog een zware klap bij. F1-fans zeggen namelijk massaal hun abonnement op op de streamingdienst.
Het gerucht gaat dat Viaplay de rechten voor de Formule 1 in de wacht heeft gesleept voor de komende vijf jaar. Het vasthouden van de uitzendrechten is essentieel voor het voortbestaan van de streamingdienst in Nederland, al houdt CEO Roger Lodewick stug vol dat Viaplay ook zonder F1 bestaansrecht heeft. Toch is het geen geheim dat veel klanten een abonnement hebben vanwege de koningsklasse van de motorsport.
Maar zelfs met de Formule 1 raakt Viaplay abonnees kwijt. De streamingdienst zou maar liefst 20 procent minder abonnees hebben gehad in het eerste kwartaal van 2024 ten opzichte van dezelfde periode in 2023. Dat meldt De Telegraaf.
Een vijfde van de abonnees is een gigantisch verlies en slecht nieuws voor Viaplay, dat al langere tijd in financiële problemen zit. Nederland is één van de weinige landen waar winst wordt gemaakt door de Viaplay Group en dat lijkt nu ook geen zekerheid meer te zijn. Het bedrijf wordt nu voornamelijk overeind gehouden door een financiële injectie van bijna 53 miljoen euro door investeerders, maar de waarde van de aandelen blijft maar zakken.

Prijsverhoging op komst

Eén van de redenen dat zoveel abonnees hun abonnement hebben opgezegd, komt mogelijk door de aankomende prijsverhoging voor Viaplay. De streamingdienst zal vanaf 22 mei namelijk 17,99 euro per maand kosten, waarmee het de duurste streamingdienst van Nederland wordt.
In een verklaring laat CEO Lodewick weten dat het wel meevalt met het aantal abonnees. Volgens de topman komt de daling doordat zogeheten ‘campagneabonnees’ zijn verwijderd uit het bestand. Het zou volgens Lodewick beter zijn om de cijfers te vergelijken met het vierde kwartaal van 2023, in plaats van op year-to-year basis.

Populair Nieuws