Fallout 5 lijkt niet de enige Fallout game op komst

News
dinsdag, 30 april 2024 om 14:00
falloutf1708443796
Fallout is momenteel weer helemaal in dankzij de nieuwe serie. Het lijkt erop dat fans bovendien nog naar veel meer kunnen uitkijken, want Todd Howard hint naar twee nieuwe projecten die in de maak zijn.
Het is alweer een tijdje geleden dat de laatste Fallout game het levenslicht zag. 2018 om precies te zijn, met de lancering van Fallout 76. Toch heeft de Wasteland weer een enorme toevoer gekregen van oude en nieuwe spelers.
Enerzijds komt dat door de next-gen update voor Fallout 4 die afgelopen vrijdag live is gegaan, maar het komt met name door de populariteit van de nieuwe Fallout serie. Sinds de show is verschenen op Amazon Prime Video waren er ineens vijf miljoen spelers op één dag te vinden in de verschillende Fallout games.
Hoewel het dus al even geleden is dat voor het laatst een game in de franchise is verschenen, verwachten veel spelers dat het nog wel even duurt voordat Fallout 5 verschijnt. De verwachting is namelijk dat de ontwikkeling pas zal beginnen nadat The Elder Scrolls 6 in de winkelschappen ligt.

Bethesda is druk bezig met Fallout

Maar in een interview met Kinda Funny Games laat Todd Howard zich uit over de toekomst van de franchise. Zo is de studio met veel dingen bezig, waarbij er veel balletjes hoog gehouden moeten worden - waaronder twee nieuwe projecten.

“Wanneer komt seizoen 2. Wat doen we op mobiel? Wat doen we in Fallout 76?. Wat doen we met dit ding. Wat doen we met dat andere. En wanneer komen deze uit. En nogmaals, als ik met mijn vingers kon knippen en ze allemaal uit en klaar zou hebben, dan zou ik dat doen. Maar het belangrijkste is hoe we deze op een hoog kwaliteitsniveau kunnen leveren. Dat is altijd het belangrijkste.”

- Todd Howard

Wat het andere project naast Fallout 5 kan zijn, dat is nog de vraag. Mogelijk kan het gaan om een nieuwe mobile game. Fallout Shelter heeft sinds release veel succes gehad, maar is ondertussen ook alweer negen jaar geleden verschenen.