Viaplay heeft ook “leven na Formule 1”

News
woensdag, 06 maart 2024 om 15:30
f1viaplayf1641918326
Veel Nederlandse Viaplay-abonnees hebben de dienst eigenlijk alleen om Formule 1 te kijken. De cijfers suggereren dus dat F1 cruciaal is voor Viaplay in Nederland. Maar volgens de CEO van Viaplay Nederland kan de dienst zonder Formule 1 ook gewoon blijven bestaan.
Naast F1 TV Pro is Viaplay de enige aanbieder van Formule 1 in Nederland. De sport is dan ook een groot verkooppunt van de streamingdienst en het lijkt voor veel abonnees de voornaamste reden om überhaupt een abonnement te nemen. Het aantal abonnees daalde vorig jaar sterk na afloop van het F1-seizoen.
Maar het is de vraag hoe lang Viaplay de rechten nog heeft. De uitzendrechten voor 2025 en verder moeten nog geveild worden en er zijn andere partijen die interesse hebben. Maar als de rechten naar een andere partij gaan is dat volgens Viaplay Nederland CEO Roger Lodewick nog geen einde oefening, zo vertelt hij aan RTL.
Lodewick heeft er vertrouwen in dat Viaplay de strijd om de rechten gaat winnen, maar er is volgens hem ook “leven na Formule 1”. Als het bedrijf de F1-rechten voor na 2024 misloopt, wordt er gekeken naar andere sporten, zoals voetbal en golf. Het plan is om sowieso in Nederland te blijven opereren.

F1 niet de enige sport bij Viaplay

Formule 1 is trouwens nu al niet de enige sport bij Viaplay. Er is bijvoorbeeld als voetbal te zien in de vorm van de Premier League en de Bundesliga. Ook heeft de dienst de uitzendrechten voor darts. Buiten sport worden er ook films en series aangeboden.

Populair Nieuws