Viaplay-baas wil Formule 1 in 4K gaan uitzenden

News
vrijdag, 01 maart 2024 om 14:30
f1viaplayf1641918326
Viaplay heeft om uiteenlopende redenen kritiek gekregen. De resolutie waarop de Formule 1 wordt aangeboden is daar één van. Maar de nieuwe CEO van Viaplay Nederland maakt van betere beeldkwaliteit een prioriteit: hij wil de F1 in 4K kunnen aanbieden.
Jarenlang waren Nederlanders gewend om de Formule 1 in 4K te kunnen volgen. Ziggo zond de races namelijk in die kwaliteit uit. Maar Viaplay is in de afgelopen twee jaar niet verder gekomen dan 1080p, een teleurstellende resolutie voor liefhebbers die op grote tv’s kijken.
In een interview met GPFans vertelt Roger Lodewick, die sinds januari van dit jaar de CEO van Viaplay Nederland is, dat hij regelmatig de vraag krijgt of de F1 Grands Prix niet in 4K aangeboden kunnen worden. Hij laat weten dat hij daar mee bezig is en dat het een prioriteit is. Helaas kan hij nog niet zeggen vanaf wanneer er in 4K wordt uitgezonden, aangezien dat een technisch verhaal is.

“Gebruikservaring Viaplay kan beter”

Kansen om Viaplay te verbeteren liggen volgens Lodewick niet alleen bij F1-uitzendingen in 4K. Hij denkt ook dat er nog veel verbetering mogelijk is op het gebied van het Viaplay-platform zelf en de gebruiksvriendelijkheid daarvan. Wat de programmering rondom de Formule 1 betreft gaat er dit jaar niet veel veranderen, zodat kijkers gewend raken aan een stabiele standaardaanpak.
De eerste Viaplay-uitzendingen rondom de F1 zijn trouwens al geweest. De eerste GP van het seizoen wordt op zaterdag gereden, maar de testdagen en vrije trainingen zijn al uitgezonden. Daarbij hadden veel kijkers meteen last van technische problemen bij Viaplay.