Formule 1 blijkt cruciaal voor Viaplay in Nederland

News
woensdag, 28 februari 2024 om 13:30
viaplay met tekstf1648643997
Viaplay is in Nederland gelanceerd als nieuwe aanbieder van de Formule 1. Maar nu blijkt de sport wel heel cruciaal voor de streamingdienst in ons land.
Het is geen geheim dat veel mensen in Nederland een abonnement nemen op Viaplay vanwege de Formule 1. De sport is extreem populair sinds het succes van Max Verstappen en Viaplay is de enige aanbieder naast F1 TV Pro, de officiële streamingdienst van Liberty Media.
Maar Viaplay is meer dan alleen Formule 1. Zo staan er verschillende films en series op de dienst en worden er ook andere sporten aangeboden. Viaplay is bijvoorbeeld de plek waar je voetbal in de Premier League en darten live kan volgen.
Uit de cijfers van Viaplay blijkt alleen dat F1 nog steeds zeer cruciaal is voor de streamingdienst. In het jaarverslag maakt de Viaplay Group namelijk bekend dat er in Nederland een flinke daling was in het aantal abonnees na het einde van het F1-seizoen.

Blijft Viaplay de F1-rechten houden?

Ondertussen is het nog niet duidelijk of Viaplay volgend jaar ook nog de Formule 1 mag uitzenden in Nederland. De rechten voor de sport verlopen namelijk aan het einde van het jaar. Momenteel wordt er door verschillende partijen geboden op de rechten. Daar valt Viaplay onder, maar er is ook concurrentie in de vorm van Ziggo en Canal+.
Volgens de nieuwe CEO van Viaplay Nederland is de Formule 1 belangrijk, maar zal de streamingdienst niet verdwijnen als de rechten op de sport niet worden verlengd. Het zal alleen de vraag zijn hoe lang de situatie van Viaplay dan nog houdbaar is, met de slechte financiële cijfers.