7 dingen die Final Fantasy 7 Rebirth je niet vertelt

Article
woensdag, 06 maart 2024 om 15:00
final fantasy 7 rebirth sephirothf1708617610
Final Fantasy 7 Rebirth staat voor de deur. De nieuwe game van Square Enix is na vier jaar wachten hier en vervolgt het verhaal van Final Fantasy 7 Remake. Er zijn alleen flink wat zaken waarover de game je niet op de hoogte stelt. Dit zijn zeven belangrijke zaken die Final Fantasy 7 Rebirth je niet vertelt.

1. Wissel je wapens door

Net als in Final Fantasy 7 Remake krijg je gaandeweg steeds nieuwe wapens. Het valt aan te raden deze constant bij het ontvangst even te gebruiken. Zelfs al is dit alleen voor tijdens de zijactiviteiten.
Het gebruiken van de verschillende vaardigheden die je per wapen krijgt, zorgt er namelijk voor dat je deze permanent vrijspeelt in je Abilities-tabje. Wanneer je de speciale wapenvaardigheid vergaard hebt, kun je doorschakelen naar het volgende wapen.

2. Zijmissies beïnvloeden relaties

Het zal je wellicht opvallen dat de verschillende teamleden in Final Fantasy 7 Rebirth een emoticon boven hun hoofd hebben hangen op bepaalde momenten. Deze geven aan hoe sterk Clouds band is met Tifa, Aerith, Barret, Yuffie en Red XIII.
Zijmissies hebben hier en daar alleen ook sterk invloed op de banden die je met iedereen opbouwt. Dit herken je per missie door deze te starten en in de gaten te houden wie van je kompanen in de zijmissie betrokken wordt bij de queeste van de verschillende figuren die je ontmoet.
final fantasy 7 rebirth queens bloodf1708617546

3. Queen’s Blood vertelt een verhaal

Queen’s Blood is de nieuwe kaartgame die in Final Fantasy 7 Rebirth geïntroduceerd wordt. Het is van belang om bij de uitleg van het spelletje goed op te letten, want wie een beetje kundig wordt in het spelen met de kaarten kan een tof mysterie uitpluizen. Naarmate je meer Queen’s Blood-spelers verslaat, kun je namelijk stijgen in rang en word je beloond met cutscenes die een compleet eigen verhaal vertellen.

4. Waardevolle minigames

Final Fantasy 7 Rebirth zit vol met minigames, waarbij deze het sterkst in de Gold Saucer naar voren komen. Ieder van deze minigames levert je punten op die je kunt inwisselen bij verschillende kiosken. Waarom je daar goed op wil letten, is omdat je hier waardevolle boeken kunt kopen waarmee je extra skill points krijgt die je in de Folios kunt gebruiken om Cloud en de rest van de party sterker te maken.

5. Kiosks in Gold Saucer hebben verschillende voorwerpen

We blijven nog even bij Gold Saucer. Het pretpark vol glitter en glamour heeft tal van verschillende etages en gebieden. Al deze gebieden hebben een eigen kiosk met andere voorwerpen om te halen.
Bij de ene kun je bijvoorbeeld een skill book voor Barret halen, terwijl de andere er één heeft voor Yuffie. Je hoeft ze gelukkig niet allemaal op te zoeken, want de game laat je via L2 en R2 wisselen tussen de verschillende boetiekjes.
fyio83sauaejenf1f1686257676

6. Pianomeester

Al vrij vroeg in Final Fantasy 7 Rebirth wordt duidelijk dat je op een piano kunt spelen. Daar kun je naar eigen vrijheid los op gaan, maar er zijn gaandeweg ook muziekboeken te vinden die uitdagingen voorschotelen om bekende muziek uit Final Fantasy 7 te spelen. Iedere piano heeft zijn eigen instructieboek (waarmee je de uitdaging kunt doen), dus vergeet niet om ze te verzamelen.

7. Dynamische moeilijkheidsgraad

Final Fantasy 7 Rebirth heeft niet twee, maar drie moeilijkheidsgraden. Deze kun je terugvinden in het menu, waarbij Easy en Normal voor zich spreken. Toch is er ook nog een Dynamische moeilijkheidsgraad, die het zeker waard is om even te checken. Deze schaalt de moeilijkheid van de AI namelijk naar het kunnen van jou als speler, waardoor je constant uitgedaagd wordt door de vijanden.