Viaplay Bundesliga: Deze Nederlanders kan je bewonderen

Article
zondag, 06 maart 2022 om 9:00
viaplay met tekstf1648643997
We kunnen weer live genieten van de Bundesliga met Viaplay. Dit zijn de Hollandse helden die je in de Bundesliga kunt tegenkomen.

Nederland in de Bundesliga

Met de streamingdienst Viaplay is het weer hoog tijd om een beter kijkje te nemen naar wat we kunnen verwachten. We weten al dat Viaplay een hoop series en films zal brengen. De streamingdienst neemt opmerkelijk genoeg ook een hoop sporten met zich mee, waaronder voetbal. Zo zal er bijvoorbeeld de Premier League en de Bundesliga te zien zijn.
Hoewel de Premier League een erg bekende competitie is haalt dat niks weg van het Duitse voetbal. De Bundesliga staat bekend om zijn harde wedstrijden en indrukwekkende wendingen. Met gigantische teams zoals Bayern München en Borussia Dortmund heeft de Bundesliga een paar van de beste spelers ter wereld.
Een aantal van de grotere spelers in de Bundesliga ken je vast wel, Robert Lewandowski, Erling Haaland en Manuel Neuer. Maar ben je ook bekend met de Nederlandse spelers in de Bundesliga? Met het vooruitzicht op Viaplay hebben we een aantal Nederlandse sterren uit de Bundesliga voor je verzameld.

Donyell Malen

Donyell Malen ruilde in 2015 de jeugdopleiding van Ajax om voor een jeugdopleiding bij Arsenal. De spits kwam twee jaar later weer terug naar Nederland om het te maken in het betaald voetbal. In 2017 debuteerde hij in het betaald voetbal in het team van Jong PSV.
Een jaar later was Donyell Malen nog niet weg te slaan bij de club en maakte hij zijn debuut voor het eerste team. Hoewel hij eerst op de vleugels speelde kon Donyell Malen al snel spelen op de positie waar hij het liefst was namelijk spits. Hij kreeg het in 2019 voor elkaar om in de wedstrijd tegen Vitesse maar liefst 5x te scoren, de wedstrijd eindigde dan ook in 5-0.
Op 27 juli 2021 werd bekendgemaakt dat de spits een transfer maakte richting Borussia Dortmund. Borussia Dortmund is een van de grootste clubs in de Bundesliga en dus een grote stap voor Malen. Hoewel Donyell Malen last leek te hebben van wat aanpassingsproblemen lijkt de spits weer helemaal terug op schema.

Jeremiah St. Juste

Jeremiah St. Juste is een centrale verdediger die zijn carrière als voetballer begon in de jeugd van SV Marum. Na vijf jaar in de jeugdopleiding vertrok St. Juste naar de jeugdopleiding van sc Heerenveen. Op 24 januari in 2015 mocht hij zijn eerste officiële minuten gaan maken voor het eerste team van sc Heerenveen toen hij in de 90e minuut mocht invallen. Een aantal maanden later kreeg hij zijn eerste basisplaats bij sc Heerenveen.
In 2016 kreeg St. Juste al een mogelijkheid om naar de Bundesliga te vertrekken toen Hamburger SV interesse in hem toonde. Heerenveen wilde hem alleen niet laten vertrekken vanwege zijn belang voor de club. In de zomer van 2017 vertrok de verdediger binnenlands naar Feyenoord waar hij twee jaar lang heeft gespeeld. In 2019 maakte hij toch zijn debuut in de Bundesliga bij de Duitse club FSV Mainz 05.

Wout Weghorst & de Bundesliga

Op deze twee spelers na heeft de Bundesliga natuurlijk in het verleden veel meer Nederlandse talenten gehad. Zo is recent nog Wout Weghorst uit de Bundesliga vertrokken. De speler stond namelijk vier jaar onder contract van VfL Wolfsburg waar hij in 118 wedstrijden 59 doelpunten maakte. Zelfs zonder de Nederlandse talenten is de Bundesliga een geweldige competitie om naar te kijken. De keiharde strijd tussen Bayern München en Borussia Dortmund voor de eerste en tweede plek is zenuwslopend. De Duitse competitie zit vol met hard werkende spelers en dat is vaak terug te zien in elk duel.
Genoeg redenen om gezellig naar de Bundesliga te gaan kijken dus. Viaplay is sinds 1 maart beschikbaar in Nederland en je kunt er van veel meer dan enkel genieten van het Duitse voetbal.
Heb jij een favoriete speler of een geweldig moment in de Bundesliga? Laat het ons vooral weten in de reacties!